Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Grožđe tips&tricks: Tamno za kolače, a svijetlo uz pečenja

Grožđe tips&tricks: Tamno za kolače, a svijetlo uz pečenja
1

Bijelo grožđe odlično ublažava okus teškim pečenjima, a preporučuje se tamno grožđe koristiti u kolačima i voćnim salatama jer je dovoljno slatko i smanjuje šećer

  • Grožđe pirjano u umacima može se iskoristiti kao prilog tamnome mesu, osobito svinjetini, kojoj će ublažiti okus i dati osvježavajuću aromu
  • Zelene i žućkaste, kiselkaste vrste ukusne su u pečenjima: pripremite ih u umaku uz teletinu ili nadjenite perad
  • Spojite ga sa sirom ricottom ili trapistom, slaninom i začinima poput kadulje te dodajte malo desertnog ili bijelog vina da se okusi i arome prožmu
  • Tamne sorte su najslađe pa se stavljaju u kolače, želee i voćne salate jer daju puni okus bez potrebe za dodavanjem šećera ili meda
  • Pirja li se u vinu, grožđe će obogatiti bijelu ribu, a budući da je izrazito dekorativno, ukrasite raznobojnim grožđem riblje i mesne plate te svečane salate i torte
  • Grožđe je najbolje potrošiti za dva do tri dana, a višak možete zalediti ili osušiti. Prije no što ga stavite u zamrzivač, operite ga i posušite
  • Bobe za guljenje probušite iglom, stavite u posudu i prelijte vrućom vodom. Neka stoje pola minute, prelijte ih hladnom vodom i ogulite
  • Jesensko voće je kao stvoreno za krepke umake koji se poslužuju uz pečenje.

Grožđe se poslužuje sa sirom, u džemu, želeu ili pak salatama

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Dnevni horoskop za četvrtak 21. studenog: Vagu čeka slavlje, a Ribe neka paze kako troše...
ZVIJEZDE DONOSE...

Dnevni horoskop za četvrtak 21. studenog: Vagu čeka slavlje, a Ribe neka paze kako troše...

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 21. studenog i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje