Mnogi nikada ne podgrijavaju krumpir jer vjeruju da je takav toksičan ili kancerogen te da bi se mogli otrovati, no to nije tako, istina je da podgrijani krumpir može teže 'sjesti' na želudac
RECITE NAM U ANKETI
Grijete li ponovno krumpir?
U narodu je rašireno vjerovanje kako podgrijavanje već termički obrađenog krumpira nije zdravo jer tada krumpir postaje toksičan ili kancerogen. No istina nije tako dramatična, podgrijavanje već termički obrađenog krumpira, a onda i njegova konzumacija, zapravo samo nije preporučljivo, ali ne zato jer ćete se otrovati, već zato jer takav krumpir može teško 'sjesti' na želudac.
Naime, radi se o tome da podgrijavanjem krumpira dolazi do rekristalizacije škrobnih zrnaca zbog čega ona postaju teže probavljiva i često, kod onih osjetljivih, mogu prouzročiti osjećaj težine u želucu.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku