Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Grijete li ponovno krumpir?

Grijete li ponovno krumpir?

Mnogi nikada ne podgrijavaju krumpir jer vjeruju da je takav toksičan ili kancerogen te da bi se mogli otrovati, no to nije tako, istina je da podgrijani krumpir može teže 'sjesti' na želudac

U narodu je rašireno vjerovanje kako podgrijavanje već termički obrađenog krumpira nije zdravo jer tada krumpir postaje toksičan ili kancerogen. No istina nije tako dramatična, podgrijavanje već termički obrađenog krumpira, a onda i njegova konzumacija, zapravo samo nije preporučljivo, ali ne zato jer ćete se otrovati, već zato jer takav krumpir može teško 'sjesti' na želudac.

ANKETA Perete li uvijek i donju stranu tanjura ili samo gornju?
ANKETA Perete li uvijek i donju stranu tanjura ili samo gornju?

Naime, radi se o tome da podgrijavanjem krumpira dolazi do rekristalizacije škrobnih zrnaca zbog čega ona postaju teže probavljiva i često, kod onih osjetljivih, mogu prouzročiti osjećaj težine u želucu.

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5