Ova prhka ljetna poslastica je lijepa koliko je i fina. Galleta je košarica ispunjena slatkim voćem koja će zadovoljiti vašu želju za slatkim. Ima desetak koraka u pripremi, ali je vrijedna truda
SLATKE KOŠARICE
Galette s breskvama i ribizlom
Sastojci:
Tijesto za 5 galetta:
- 125 g brašna
- 60 g hladnog maslaca
- 1 žličica šećera
- pola žličice soli
- 1 jaje
- 20 ml hladne vode
Nadjev:
- 2 breskve
- 2 vanilin šećer
- 1 žličica muškatnog oraščića
- 1 žličica cimeta
- 125 g ribizla
- 2 žlice gustina
- šećer
Priprema:
- Hladni maslac izrežite na kockice i dodajte u zdjelu u koju ste prethodno stavili brašno, jaje, sol i šećer.
- Miksajte dok tijesto postane mrvičasto. Dodajte 20 ml hladne vode i još malo miksajte.
- Prebacite na radnu plohu i zamijesite dok tijesto ne postane glatko i ujednačeno.
- Zamotajte tijesto u prozirnu foliju i ostavite minimalno pola sata u hladnjaku.
- Za jedan nadjev narežite breskve i dodajte jedan vanilin šećer, muškatni oraščić, cimet i jednu žlicu gustina.
- Za drugi nadjev pomiješajte ribizl, vanilin šećer i jednu žlicu gustina.
- Pećnicu upalite na 190°C.
- Razvaljajte tijesto i oblikujte krugove.
- Dodajte nadjev i formirajte oblik zdjelica.
- Premažite jajetom i obilno posipajte šećerom.
- Stavite u pećnicu na 190°C 25 minuta.
- Galette posipajte šećerom u prahu i poslužite tople ili hladne.
POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA KUHARSKI BOOTCAMP U KOJEM NEISKUSNI KUHARI- KUHAJU:
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku