Za lakše vađenje sladoleda iz kalupa, vrh kalupa prelijte s malo vruće vode. Ako želite, šećer u ovom receptu možete zamijeniti medom za nešto zdraviju verziju, a jagode bilo kojim drugim bobičastim voćem
Fino osvježenje: Sezonu jagoda otvaramo domaćim sladoledom
Priprema:
Pomiješajte jagode i šećer u manjoj posudi. Ostavite da odstoje oko 20 minuta, ali ih povremeno promiješajte. Dobivenu smjesu ubacite u blender. Dodajte i limunov sok te blendajte sve dok ne dobijete glatku smjesu. Umiješajte grčki jogurt u smjesu od jagoda. Izlijte u kalupe za sladoled i stavite u zamrzivač na najmanje osam sati ili preko noći. Po želji umetnite i nekoliko tanko narezanih komadića jagode. Za lakše vađenje sladoleda iz kalupa, vrh kalupa prelijte s malo vruće vode. Ako želite, šećer u ovom receptu možete zamijeniti medom za nešto zdraviju verziju, a jagode bilo kojim drugim bobičastim voćem. Uživajte u ovom slatkom osvježenju!
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
400 g jagoda, 50 g šećera kristal, žličica soka od limuna, 200 g grčkog jogurta
Broj osoba: 6
Priprema: 20 minuta