Ako imate višak tikvica i ne znate što bi s njima, popečci su izvrstan način za iskoristiti ih. Djeluju poput pohanaca pa će za njima lako posegnuti i djeca koja nisu sklona povrću
RECEPT
Fino i lagano: Popečci od tikvica
Sastojci:
- 500 g tikvica
- jaje
- 3 žlice griza
- režanj češnjaka
- žlica nasjeckanog luka
- 1/2 žličice crvene paprike
- sol i papar
- brašno
- krušne mrvice
Priprema: Tikvice ogulite i naribajte, posolite, promiješajte i pustite da odstoje desetak minuta. Dobro ih ocijedite i stavite u zdjelu. Dodajte jaje, luk, češnjak, gris i začine. Pustite da odstoji 20 minuta da griz upije tekućinu.
Ako je i dalje prevlažno, umiješajte još brašna. Oblikujte popečke, uvaljajte ih u mrvice i pržite na ulju po pet minuta sa svake strane.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku