Pustite da krčka dok se umak ne zgusne. Maknite s vatre, u umak naribajte veći dio sira, a zatim posolite i popaprite prema ukusu. Krumpir prelijte umakom, naribajte preostali sir, a zatim pecite 45 minuta
Fini zapečeni krumpir sa sirom
Namirnice u ovom receptu dovoljne su za četvero ljudi, a na pripremu ćete potrošiti oko 70 minuta.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200°C. Ogulite i narežite krumpir na ploške debljine 3 mm, a zatim ga kuhajte u velikom loncu s kipućom slanom vodom dok ne omekša. Dobro ga ocijedite i prebacite u veliku posudu za pečenje. Na tavi otopite maslac, umiješajte brašno, zatim dodajte mlijeko i vrhnje. Pustite da krčka dok se umak ne zgusne, neprestano miješajući. Maknite s vatre, u umak naribajte veći dio sira, a zatim posolite i popaprite prema ukusu. Krumpir prelijte umakom, naribajte preostali sir, a zatim pecite 45 minuta ili dok krumpir ne poprimi lijepu zlaćanu boju.
Sastojci:
2 kg krumpira, 30 g maslaca, 2 žlice brašna, 500 ml mlijeka, 300 ml slatkog vrhnja, 75 g sira cheddar, 75 g sira gruyere