Piletina je meso koje nema izražen okus pa ju je moguće pripremiti s nizom začina i priloga. Isprobajte ovaj recept koji uključuje i timijan, limun i parmezan
Fini recept za večeru: Piletina s mahunama, artičokom i sirom
Sastojci za četiri osobe:
- 450 zelenih mahuna
- 12 grančica svježeg timijana (majčine dušice)
POGLEDAJTE VIDEO: Evo kako otkriti je li piletina svježa
Pokretanje videa...
- 2 žlice maslinovog ulja
- Sol i papar
- 1/2 šalice ili 50 g naribanog parmezana
- 3 srca artičoke, prepolovljena
- 450 g pilećih prsa bez kostiju 1 limun, prepolovljen
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200°C. Na obloženi lim za pečenje nasjeckajte mahune i stavite 6 grančica timijana pomiješanih s 1 žlicom ulja i 1/4 žličice soli i papra. Zatim ubacite i 1/4 šalice parmezana.
Artičoke očistite i izdubite srca. Pecite ih na donjem stalku u pećnici dok ne postanu zlatno smeđe i mekane, 10 do 12 minuta.
U međuvremenu, preostalu žlicu ulja zagrijte u velikoj tavi i na nju stavite piletinu koju začinite sa 1/4 žličice soli i papra. Pržite ju na tavi dok ne dobije na dnu zlatno smeđu boju, 3 do 4 minute. Okrenite i pržite još 2 minute.
Dodajte limun (sočnu stranu prema dolje) i preostalih 6 grančica timijana u tavu, a onda tavu prebacite u pećnicu zajedno s povrćem i pecite sve skupa još 9 do 10 minuta.
Preostalim parmezanom pospite artičoke i mahune i poslužite s piletinom, preporučuje Women's Day.