Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Fini poljski lovački gulaš bigoš

Fini poljski lovački gulaš bigoš

Gulaš kuhajte od jedan do dva sata. Po potrebi svako malo dodajte još malo temeljca. Po želji, 30 minuta prije kraja dodajte narezane kobasice. Na kraju ovaj gulaš mora biti razmjerno gust

Namirnice u ovom receptu dovoljne su za šest do osam ljudi, a za pripremu odvojite oko sat i pol.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

meso 00:51

Priprema:

Na masnoći pržite nasjeckani luk, dodajte sitno narezanu slaninu i zatim narezano meso pa povremeno miješajte na laganoj vatri dok meso ne promijeni boju. Po potrebi dolijevajte temeljac da se ne uhvati za dno. Nasjeckani kiseli kupus isperite pod vodom, ocijedite i dodajte mesu. Začinite po ukusu i dodajte nasjeckani češnjak i lovor. Šampinjone prelijte vrućom vodom i ostavite nekoliko minuta. Zatim ih dodajte mesu i kupusu i kuhajte dodajući vodu u kojoj su odstajali. Ubacite i nasjeckane šljive i vino. Gulaš kuhajte od jedan do dva sata. Po potrebi svako malo dodajte još malo temeljca. Po želji, 30 minuta prije kraja dodajte narezane kobasice. Na kraju ovaj tradicionalni poljski gulaš mora biti razmjerno gust. Poslužite ga uz raženi kruh.

Složenac od palente, graha i mesa za dane kada je hladno
Složenac od palente, graha i mesa za dane kada je hladno

Sastojci:

100 g slanine, žlica svinjske masti, 2 glavice luka, 3 češnja češnjaka, 1,2 kg svinjetine, 30 g sušenih šampinjona, 100 g suhih šljiva, kg kiselog kupusa, sol, papar, piment, slatka crvena paprika, 3 - 4 lista lovora, dl crnog vina, temeljac od povrća po potrebi, 300 g kobasica

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Top trikovi kako da vam božićna zvijezda traje do idućeg Božića
EVO NA ŠTO OBRATITI PAŽNJU

Top trikovi kako da vam božićna zvijezda traje do idućeg Božića

Važno je da kupite Božićnu zvijezdu koja nije bila izložena propuhu ili neadekvatnim uvjetima, jer će u protivnom po dolasku kući početi gubiti lišće, savjetuje osječki cvjećar Slaven Pavlović