Ovaj recept za omlet prikladan je za cijelu obitelj, no ne morate ga nužno jesti samo za doručak, odličan je i kao lagani ručak ili večera tijekom vrućih ljetnih dana
Fini omlet s blitvom i rajčicom
Sastojci:
- 1 do 2 šalice cherry rajčica
- 1 žlica vinskog octa
- 2 snopa blitve
- 2 šalice velikog sjeckanog luka
- 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 4 češnja češnjaka, mljevena
- 1/2 žlice morske soli
- 1/2 žlice crnog papra
- 4 velika jaja
Upute:
U malu zdjelu ubacite cherry rajčice s octom i stavite na stranu. Sa stabljike uklonite listove blitve. Listove nasjeckajte, stavite u veliku zdjelu s hladnom vodom i promiješajte da se isperu. Operite, osušite i tanko režite stabljike.
U velikoj tavi na srednje jakoj vatri propirjajte stabljike blitve i luk na maslinovom ulju dok ne omekšaju, oko 10 minuta. Smanjite toplinu i dodajte češnjak te pirjajte 1 minutu. Dodajte listiće blitve, sol i papar. Uključite visoku temperaturu i miješajte dok lišće ne uvene.
Koristeći poleđinu žlice, napravite četiri udubine ili 'gnijezda' u blitvi. Razbite jedno jaje u svako gnijezdo. Pokrijte tavu, malo smanjite vatru i kuhajte dok žumanjci ne budu srednje tvrdi, oko četiri minute. U tavu dodajte cherry rajčicu i ocat, a zatim poslužite.