Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

Fini beskvasni kruh od ječma i mlaćenice - lako je za napraviti

Fini beskvasni kruh od ječma i mlaćenice - lako je  za napraviti
1

Odlična je alternativa klasičnom kruhu, a i bit će pravo osvježenje za vaše nepce. Ovaj kruh je toliko jednostavno napraviti za problema neće imati ni početnici u kuhinji

Sastojci:

  • 1/2 l mlaćenice
  • 2 jaja
  • žlica soli
  • žlica šećera
  • žlica sode bikarbone
  • 6 dl ječmenog brašna
  • 2 žlice ulja

Priprema:

Umutite jaja, sol i šećer pa dodajte mlaćenicu. Pomiješajte ječmeno brašno sa sodom pa prosijte u smjesu od jaja. Umiješajte i izradite glatko tijesto. Istresite tijesto u maslacem namašćenu posudu. Zagrijte pećnicu na 200°C i pecite kruh 25 do 30 minuta dok ne dobije zlatno smeđu koricu. Poslužite toplo s maslacem ili s jajima, namazom i vlascem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7