Odlična je alternativa klasičnom kruhu, a i bit će pravo osvježenje za vaše nepce. Ovaj kruh je toliko jednostavno napraviti za problema neće imati ni početnici u kuhinji
RECEPT
Fini beskvasni kruh od ječma i mlaćenice - lako je za napraviti
Sastojci:
- 1/2 l mlaćenice
- 2 jaja
- žlica soli
- žlica šećera
- žlica sode bikarbone
- 6 dl ječmenog brašna
- 2 žlice ulja
Priprema:
Umutite jaja, sol i šećer pa dodajte mlaćenicu. Pomiješajte ječmeno brašno sa sodom pa prosijte u smjesu od jaja. Umiješajte i izradite glatko tijesto. Istresite tijesto u maslacem namašćenu posudu. Zagrijte pećnicu na 200°C i pecite kruh 25 do 30 minuta dok ne dobije zlatno smeđu koricu. Poslužite toplo s maslacem ili s jajima, namazom i vlascem.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku