Curry začinite slatkim umakom od čilija, solju i paprom pa ga poslužite uz basmati rižu te ukrasite listom korijandra ili peršinom. Uz ovo jelo možete poslužiti i zelenu salatu
Fini aromatičan pureći curry
Broj osoba: 4
Priprema: 45 minuta
Sastojci:
200 g basmati riže, 600 g purećeg filea, 300 g sjeckanih pelata iz konzerve, 1 luk, 1 češanj češnjaka, 4 žlice ulja, sol i papar, curry u prahu, 150 ml povrtnog temeljca, 50 g badema narezanih na štapiće, 50 ml slatkog umaka od čilija
Postupak:
Skuhajte rižu u posoljenoj vodi prema uputi s pakiranja. Meso operite, posušite i narežite na trakice. Luk i češnjak oljuštite te nasitno nasjeckajte. U woku zagrijte 2 žlice ulja pa na njemu uz miješanje popržite meso. Izvadite ga, masnoći od pečenja dodajte još 2 žlice ulja, zagrijte ga i na njemu na staklasto propirjajte luk i češnjak.
Zatim dodajte nasjeckani pelat, pospite ga curryjem i propirjajte. Dolijte juhu i ostavite umak da lagano vrije oko 3 minute, a zatim dodajte meso i bademe te sve kuhajte još 3 minute. Curry začinite slatkim umakom od čilija, solju i paprom pa ga poslužite uz basmati rižu te ukrasite listom korijandra ili peršinom.