![Fina zagorska juha s gljivama kojoj nećete moći odoljeti](https://img.24sata.hr/0KQDO5T-RmRgjtANArz5_3kTlMo=/414x267/smart/media/images/2024-13/images-2024-13-gljiva_syR2wYU.jpg)
Juhu kuhajte dok krumpir ne omekša te ju začinite solju, paprom i jabučnim octom. Pred sam kraj juhu legirajte razrađenim mileramom i kuhajte još desetak minuta na laganoj vatri
Lifestyle
Komentari 3Juhu kuhajte dok krumpir ne omekša te ju začinite solju, paprom i jabučnim octom. Pred sam kraj juhu legirajte razrađenim mileramom i kuhajte još desetak minuta na laganoj vatri
Od ovih sastojaka ćete dobiti količinu juhe za četiri osobe, a priprema će trajati svega pola sata.
200 g kuhane šunke, 100 g mesnate slanine, 200 g miješanih gljiva, 100 g mrkve, 200 g krumpira, 100 g crvenog luka, 0,5 l piva - lager, 0,03 l jabučnog octa, 200 g vrhnja mileram, 2 žlice svinjske masti, 2 žlice mljevene slatke crvene paprike, sol, papar
Sve krute sastojke narežite na kockice te ih odvojeno odložite sa strane. U posudi rastopite mast te na njoj zažutite luk. Kad je luk žut, dodajte šunku i slaninu te ih prepržite da zamiriše. Potom dodajte mrkvu i gljive te lagano pirjajte dok ne ishlapi sok od gljiva. Dodajte krumpir i pirjajte, pa pospite dvjema žlicama crvene paprike, dobro izmiješajte i zalijte s pivom.
Pirjajte 5-6 minuta i podlijte s 2 l mlake vode. Juhu kuhajte dok krumpir ne omekša te ju začinite solju, paprom i jabučnim octom. Pred sam kraj juhu legirajte razrađenim mileramom i kuhajte još desetak minuta na laganoj vatri. Juhu poslužite u tanjure te ju pospite svježe sjeckanim peršinom.