Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Fina sangrija će probuditi libido

Fina sangrija će probuditi libido

Crna ili bijela sangrija u Španjolskoj i Portugalu poslužuje se dobro ohlađena u velikim vrčevima s obiljem sezonskog voća. Od davnina se koristi kao afrodizijak

VIDEO

Vino, narezano voće, limunov sok, liker i šećer glavni su sastojci omiljenoga latino koktela. Sangrija je voćno vino podrijetlom iz Španjolske i Portugala, a ime je dobila od španjolske riječi "sangre", što znači "krv", zbog crvene boje koja simbolizira strast, zdravlje i vitalnost. Mješavina vina i voća od davnina se koristila kao afrodizijak za buđenje libida. Osim uobičajenoga crnog vina može se koristiti i bijelo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Dora je maherka za koktele 00:56

Uzmite litru vina, najbolje crnog, cabernet sauvignona ili merlota. Na to dodajte čašu stopostotnog voćnog soka prema želji, limunova ili narančina te kriške naranče i jabuke.

Vrste koktela ovise o predjelu uz koja se pripremaju i raznolikom voću koje se koristi. U mediteranskim krajevima recept najčešće sadrži kivi i mango. U središnjoj Europi se koriste maline i kupine, a na sjeveru kandirano voće. Najčešći dodatak ipak su naranča, jabuka i limunov sok. U sangriju možete staviti i smokve, marelice, trešnje, lubenicu, narezane jagode, breskve, kriške kivija, šaku borovnica te malina. Okus će obogatiti i čašica džina, ruma, votke ili limetina soka. Prema želji, sangriji možete dodati ruma ili brendija, a želite li da se piće zapjeni, dodajte čašu mineralne vode.

Waterloo sunsets je hit koktel
Waterloo sunsets je hit koktel

Pustite je da se hladi preko noći kako bi se sastojci proželi, a ako je odmah poslužujete, uzmite rashlađeno vino i poslužite sangriju uz dodatak leda. Imajte na umu da u hladnjaku može stajati do tri dana. Ukrasite listićima metvice i ploškama agruma.

Jednostavan koktel od breskve
Jednostavan koktel od breskve

Tinto de verano je osvježavajuća kombinacija crnog vina, limuna i tonika. Ova gazirana mješavina ljetni je napitak broj jedan po izboru Španjolaca, koji ga piju ako ne piju sangriju. Uzmite veliki stakleni vrč i crno vino natočite do polovice. Najbolji će biti crni pinot. Ulijte sok i cijeđeni limun. Ne zaboravite dodati i leda te kriške citrusa. Uživajte u ovom osvježavajućem ljetnom piću koje vam, bez obzira na crno vino, neće teško sjesti i uzrokovati glavobolju. 

Dora je maherka za koktele: Evo kako treba 'smiksati' sastojke
Dora je maherka za koktele: Evo kako treba 'smiksati' sastojke

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO