Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Fina pureća rolada s majčinom dušicom, kaduljom i timijanom

Fina pureća rolada s majčinom dušicom, kaduljom i timijanom

Jednostavan komad mesa, poput purećih prsa, lako je pretvoriti u ukusan i mirisan zalogaj ako mu dodate začine. Roladu je lako iskoristiti i drugi dan, samo uz drugi prilog

Rolada od puretine odličan je način da iskoristite prednosti purećeg mesa, a da ne pečete cijelu puricu i ne 'borite' se dan, dva nakon toga s njenim ostatcima. U ovom slučaju ostatke je vrlo lako iskoristiti i drugi dan. Prvi dan poslužite ju uz pire od krumpira i malo gorkog umaka od brusnica, a idući s povrćem spravljenim na žaru, ili na lešo.

POGLEDAJTE VIDEO: Indor farma začina u sklopu tržnice na Kvatriću

Pokretanje videa...

Indoor vertikalna farma ispod tržnice Kvatrić 01:11

Donosimo vam jednostavan recept za obrok savršenog okusa, s portala delish:  

Rolada od puretine

SASTOJCI

- 2 komada purećih prsa bez kostiju i kože
- sol, svježe mljeveni crni papar
- 4 žlice maslaca
- oko 150 grama prezla
- oko 30 grama mješavine začina: majčine dušice, kadulje, timijana peršina
- 6 režnjeva češnjaka
- 1/2 žličice mljevene crvene paprike
-  žlica biljnog ulja

PRIPREMA: Pureća prsa prerežite poprečno, ali tako da ih ne presiječete do kraja. Stavite jedna 'otvorena' prsa na  komad plastične folije, pa istucite u pravokutnik.  Začinite solju i paprom, pa to ponovite i s drugim komadom prsa. Vodite računa da meso bude ujednačene debljine, jer će to olakšati motanje rolade. 

Otopite maslac u velikoj tavi, dodajte mrvice i prepecite dok ne porumeni. Prebacite u blender, pa dodajte začine i češnjak, pa izmiješajte dok se ne usitne i dobro ne izmiješaju. Dodajte crvenu papriku, sol i papar. 

Pureća prsa osušite, ravnomjerno posipajte polovicu mješavine biljaka i češnjaka po mesu i počnite čvrsto motati u roladu. Kad je meso smotano, učvrstite ga s kuhinjskim koncem.  Ponovite s drugim komadom prsa. 

Premažite rolade s biljnim uljem i premjestite na lim koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite na 180 stupnjeva, dok ne porumeni. Ako imate termometar za meso, pecite ga dok umetnut u sredinu rolade ne pokaže 160°C. Pečenje traje oko sat vremena. Pustite da se ohladi 20 minuta prije rezanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Ovaj 'čudesni' sastojak uklanja kamenac iz WC-a, a nije ocat
ZA ČISTO, KAO NOVO

Ovaj 'čudesni' sastojak uklanja kamenac iz WC-a, a nije ocat

Kamenac u WC školjci čest je problem, osobito u područjima s tvrđom vodom. Mnogi se za čišćenje oslanjaju na ocat i sodu bikarbonu, ali postoji učinkovitiji i prirodniji način koji su otkrili ljubitelji čišćenja