Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Fina piletina u vinu na francuski

Fina piletina u vinu na francuski

Slaninu nasjeckajte pa je prepržite u tavi. Koristite tavu koja može ići u pećnicu. Nakon dvije minute slaninu izvadite i ostavite je sa strane. U istoj tavi, na masnoći, prepržite piletinu da dobije zlaćanu boju...

Namirnice u ovom receptu dovoljne su za petero ljudi, a za pripremu odvojite oko sat i pol.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

meso 00:51

Priprema:

Slaninu nasjeckajte pa je prepržite u tavi. Koristite tavu koja može ići u pećnicu. Nakon dvije minute slaninu izvadite i ostavite je sa strane. U istoj tavi, na masnoći, prepržite piletinu da dobije zlaćanu boju. Piletini dodajte vino. Kad alkohol ispari, dodajte soli i papra. Dodajte lovorov list i majčinu dušicu. Oko piletine poredajte luk i mrkvu narezane na veće komade. Poklopite i ostavite da se kuha na laganoj vatri 10 minuta. Zatim sve pospite brašnom te okrenite luk i piletinu. Ponovno poklopite i kuhajte još nekoliko minuta. Maknite tavu s vatre i dodajte temeljac. Vratite slaninu pa umiješajte češnjak i umak od rajčice. Poklopite i stavite u pećnicu na 45 minuta do sat vremena. Zadnjih 20 minuta umiješajte nasjeckane gljive.

Adventski kalendar kolača, dan deveti: Baka Ana radi gumbeke
Adventski kalendar kolača, dan deveti: Baka Ana radi gumbeke

Sastojci:

kg piletine, 4 luka, 5 mrkvi, 100 g slanine, 2 žlica maslinova ulja, lovorov list, žličica majčine dušice, 3 žlica brašna, 500 ml crvenog vina, 500 ml pilećeg temeljca, 2 režnja češnjaka, 3 žlice umaka od rajčice, 100 g šampinjona

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6
Evo kako rade dućani u nedjelju
DETALJAN POPIS

Evo kako rade dućani u nedjelju

Trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini, a trgovine i šoping centri sami biraju koje će to nedjelje biti. Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom pogledajte u našem detaljnom vodiču