U tijesto ide i pire od bundeve, a za oblik će vam poslužiti konac. Ovakva peciva idealna su za Noć vještica ili neku drugu prigodu poput rođendana ili neke druge obiteljske proslave
Fina peciva u obliku bundeve
Za fina peciva u obliku bundeve trebat će vam 450 g glatkog brašna, 1 vrećica suhog kvasca, 1 žličica soli, 200 g pirea od bundeve, 100 ml toplog mlijeka, 1 jaje, 1 žlica šećera, 50 g maslaca sobne temperature, deblji kuhinjski konac i 1 jaje za premazivanje.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Najprije zamijesite tijesto. Prosijte brašno u veću zdjelu. Dodajte suhi kvasac i sol te dobro promiješajte. Dodajte šećer, mlijeko, pire od bundeve i jaje. Počnite mijesiti tijesto i nakon 5 minuta dodajte maslac. Mijesite, oblikujte ga u loptu i premažite uljem. Pokrijte tijesto i pustite da se diže sat vremena. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Tijesto premijesite i podijelite ga na 12 komada. Svaki dio oblikujte u kuglicu.
Svaku kuglicu omotajte kuhinjskim koncem tako da dobijete oblik bundeve. Na vrhu zavežite čvor i odrežite višak konca. Neka se peciva dižu još 15 minuta. Razmutite jaje i premažite bundeve. Stavite ih u zagrijanu pećnicu i pecite 20 minuta. Izvadite ih iz pećnice i ostavite da se ohlade. Na kraju skinite konac.