Većina ljudi voli čokoladne torte. Ovaj recept je prilično jednostavan, a s dodatkom ruma u nadjevu torta dobiva posebni okus. Ako želite nešto provjereno dobro, ali malo drugačije, isprobajte ovaj recept
Fina kremasta čokoladna torta s rumom, lješnjacima i šlagom
Sastojci:
Biskvit:
- 5 jaja
- 150 g šećera
- vanilin šećer
POGLEDAJTE VIDEO: Gastro hit
Pokretanje videa...
- 2 žlice ruma
- 50 g brašna
- prašak za pecivo
- 4 žlice zobenih pahuljica
- 200 g mljevenih lješnjaka
Nadjev:
- 2 žlice ruma
- 150 g naribane čokolade
- 900 g slatkog vrhnja
- vanilin šećer
Priprema:
Za tijesto izmiksajte jaja i vruću vodu. Pomiješajte šećer i vanilin šećer pa, miksajući, sipajte u smjesu od jaja. Dodajte rum. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, lješnjake i zobene pahuljice. Sipajući u smjesu od jaja, kratko izmiksajte.
Izlijte tijesto u namašćeni kalup. Odvojite biskvit od kalupa i izvrnite na kuhinjsku rešetku obloženu papirom.
Ohlađeni biskvit prerežite vodoravno. Donji dio premjestite na tanjur za torte pa zatvorite kalupom.
Za nadjev namrvite ostatak biskvita pa pomiješajte s rumom i naribanom čokoladom. Istucite 600-800 ml slatkog vrhnja i dva učvršćivača za šlag. Pomiješajte s mrvicama i nanesite na biskvit.
Preostalo vrhnje i vanilin šećer istucite pa premažite nadjev. Ohladite i pospite čokoladom.