Krumpir salata s lukom, celerom, krastavcima, peršinom i začinima bit će ukusan lagani obrok ili odličan prilog. Možete je napraviti za 45 minuta i nahraniti cijelu obitelj
Fina i kremasta krumpir salata
Ova ukusna salata odlična je za lagani obrok ili kao bogati prilog, a recept će biti dovoljan za petero ljudi. Za pripremu će vam trebati okvirno 45 minuta.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci: kila mladoga krumpira, žlica jabučnog octa, pola šalice kiselog vrhnja, četvrtina šalice majoneze, žlica senfa, jedan luk, tri stabljike celera, pet komada kiselih krastavaca, listići svježeg peršina, kopar, vlasac, sol, crni papar, šalica povrtnog temeljca
Priprema: Skuhajte mlade krumpire s korom u posoljenoj vodi. Morate ih moći lako probosti vilicom, ali ne smiju se raspadati. Dok se krumpiri kuhaju, luk nasjeckajte na tanke polumjesece i stavite u hladnu vodu na 10 minuta. Malo će ublažiti agresivnost sirovog luka. Ogulite krumpire i narežite ih na kolutove dok su još vrući. Prelijte oguljene i narezane krumpire vrelim temeljcem i pustite poklopljene, da upiju temeljac. Dodajte malo soli i ocat. U zdjelici napravite dresing - pomiješajte majonezu, kiselo vrhnje i senf. Pomiješajte sve to s nasjeckanim celerom, kiselim krastavcima i začinskim biljem. Začinite po ukusu. Ohladite barem 30 minuta u hladnjaku prije posluživanja.