Iako je to često mišljenje, ružičasto vino rijetko kad nastaje miješanjem crnog i bijelog vina. Radi se od crnog grožđa i pije se na temperaturi od 9 do 12 stupnjeva
Festival ružičastih vina stiže u Zagreb, isprobajte poseban rose
Lauba će u subotu 20. travnja od 11 do 20 sati ugostiti 11. Pink Day festival. Na njemu će biti izloženo od 150 etiketa rose vina iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Srbije, Italije i Francuske, a moći će se kušati i rozi kokteli.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...

Posjetite festival ružičastih vina i otkrijte nove okuse rosea, koje još niste imali priliku probati.

Ružičasta vina nastaju od crnog grožđa, a rjeđe miješanjem crnog i bijelog vina.
Boja vina može biti vrlo svijetlo ružičasta, do jako tamnih nijansi - ovisno o načinu proizvodnje i sorti grožđa od koje nastaje vino. Idealna je temperatura rose vina od 9 do 12 stupnjeva.
Ako se rose pije previše hladan, arome se ne mogu potpuno razotkriti vrlo je vjerojatno da ćete propustiti ono najbolje.
