Ovaj kremasti i lagani cheesecake s borovnicama je fino hladno ljetno osvježenje kojeg ćete uvijek htjeti još. Sva sreća da recept nije težak jer nakon prvog puta ćete ga poželjeti opet raditi
KREMASTO OSVJEŽENJE
Fantazija od sira s preljevom od borovnica - svi će poželjeti još...
Sastojci:
- 1,5 šalica borovnica
- 1,5 šalica šećera + još dvije žlice
- 2 žličice kukuruznog škroba
- žlica limunova soka
- šalica izmrvljenih keksa
- 2 žlice maslaca
- 240 g kremastog sira
- 240 g kiselog vrhnja
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 4 jaja
- 2 žlice brašna
Priprema:
- Ugrijte pećnicu na 170°C.
- Ugrijte borovnice s pola šalice šećera i kukuruznim škrobom. Kuhajte dok ne zavrije pa smanjite vatru i neka se krčka pet minuta.
- Ulijte smjesu u blender s limunovim sokom i miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
- Pomiješajte izmrvljene kekse s dvije žlice šećera i maslacem. Utisnite smjesu u lim za pečenje i pecite deset minuta pa ostavite sa strane.
- Istucite kremasti sir, dodajte šalicu šećera te kiselo vrhnje i vaniliju.
- Dodajte i jedno po jedno jaje pa umiješajte brašno.
- Nadjev prelijte preko ispečene kore, a preko prelijte sirup od borovnica.
- Stavite tortu u posudu napunjenu s vodom te pecite sat i 25 minuta.
- Dobro ohladite i poslužite.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku