Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Evo zbog čega vam krumpiri iz pećnice nisu dovoljno hrskavi

Evo zbog čega vam krumpiri iz pećnice nisu dovoljno hrskavi

Većina svečanih blagdanskih objeda uključuje pečenje koje je nerijetko posluženo uz krumpir iz pećnice, a stručnjaci kažu da zbog jedne greške krumpir nije dovoljno hrskav

Izvana hrskav, a unutra mekan i pahuljast krumpir najbolji je dodatak pečenju, no mnogi će pogriješiti prilikom pripreme ove namirnice te ona neće iz pećnice izaći onakva kakvoj su se nadali.

POGLEDAJTE VIDEO: Treba li jesti proklijali krumpir?

Pokretanje videa...

krumpir 01:09

Umjesto lijepe boje i hrskave teksture, krumpir može biti pomalo težak i vlažan. No chef Marc Williams, osnivač škole kuhanja u hotelu s pet zvjezdica The Grand York, kaže da je ključno ono što poduzmete nakon prokuhavanja krumpira, piše DailyStar.

- Da biste dobili savršeno pečeni krumpir, ogulite ga i stavite u hladnu vodu, a zatim pričekajte da proključa. Kuhajte oko šest minuta dok rubovi ne omekšaju. Zatim ocijedite krumpir i čekajte da iz njega izađe sva para, odnosno da se malo ohladi. Nikad neće dobiti hrskavi krumpir ako je pun vode - savjetovao je Williams.

Savjeti kuhara: Kako savršeno ispeći hrskavi krumpir u pećnici
Savjeti kuhara: Kako savršeno ispeći hrskavi krumpir u pećnici

Nakon što se krumpir ohladio, možete poduzeti još nekoliko stvari koje će pomoći pri pečenju. Ključni su začini i korištenje određene vrste masnoće.

- Zagrijete masnoću u pećnici. Moj izbor je pačja mast. Ne zaboravite začiniti krumpir, a zatim ga prebacite na masnoću i pecite u vrućoj pećnici 20 minuta. Tako će se stvoriti korica sa svih strana - savjetuje Williams.

Fotolia

Ako ste pak među hrabrijima u kuhinji, umjesto pećnice možete koristiti fritezu na vrući zrak.

Hrskavi krumpir u slojevima hit je na TikToku - priprema traje čak 15 sati, ali vrijedi čekati
Hrskavi krumpir u slojevima hit je na TikToku - priprema traje čak 15 sati, ali vrijedi čekati

- Takav uređaj odličan je za pečeni krumpir, a drastično smanjuje vrijeme pripreme. Najbolji izbor su friteze sa dva odjeljka koje omogućuju pripremu namirnica na dvije različite temperature, pa napravite pastrnjak glaziran medom u jednom odjeljku na 180 stupnjeva, a pecite krumpire na 200 stupnjeva u drugom odjeljku - preporučuje Williams.

Ako pak želite smanjiti razinu stresa, Marc savjetuje da skuhate krumpir tijekom jutra, a stavite ga peći po dolasku gostiju kako biste ga poslužiti vrućeg. Ako planirate unaprijed i organizirate poslove, olakšat ćete si blagdane. Imajte na umu da purica prije posluživanja mora odstajati najmanje 30 minuta kad je izvadite iz pećnice, tako da imate dovoljno vremena ubaciti krumpir - zaključio je Williams.

Evo kako ispeći hrskavi krumpir da ispadne savršeno u pećnici
Evo kako ispeći hrskavi krumpir da ispadne savršeno u pećnici
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2