Čaj je bogat taninskim kiselinama koje djeluju antioksidativno i protuupalno, ali su i prilično gorke. One su odgovorne za onaj opori okus koji dobijete ako ostavite vrećicu čaja da stoji predugo u vodi
Evo zašto nikad ne biste trebali istiskati tekućinu iz vrećice čaja
Postoji mnogo varijabli koje će utjecati na pravljenje savršene šalice čaja. Iako su količina šećera i vrijeme namakanja vrećice stvar osobnog ukusa, ispada da je način na koji ćete ukloniti vrećicu uistinu važan.
Naime, pokazalo se da ako vrećicu čaja pritisnete stražnjom stranom žlice na šalicu umjesto da joj pustite i samo izvadite van, tako vjerojatno uništavate okus čaja.
POGLEDAJTE VIDEO: Konj voli piti čaj
Pokretanje videa...
Zašto?
Sve to ima veze s taninima. Čaj je bogat taninskim kiselinama koje djeluju antioksidativno i protuupalno, ali su i prilično gorke. One su djelomično odgovorne za onaj opori okus koji dobijete ako ostavite vrećicu čaja da stoji predugo u vodi.
Stručnjaci iz Ringtons Tea kažu da bi se većina ljubitelja čaja složila da ne biste trebali cijediti vrećice čaja nakon što se namoče.
- Tekućina zarobljena u vrećici čaja ima puno taninske kiseline koja može sama izaći iz vrećice. Cijeđenjem vrećice čaja nenamjerno ispuštate te taninske kiseline u čaj i tako dobivate gorak, kiseli čaj - kažu.
Što ako vam se okus ipak svidi?
I to je skroz u redu, ali ovdje se ne radi samo o okusu.
Ringtons Tea upozorava da se cijeđenjem vrećice čaja ona može oštetiti što će dovesti do toga da će sadržaj iz nje plivati po čaju - a čaj ako neće biti nimalo pitak.
Sve u svemu, to će čaj učiniti mutnijim i, naravno, ne toliko ukusnim, piše Huffpost.