Obavijesti

Lifestyle

Komentari 25

Evo zašto muškarci troše više kalorija tijekom seksa od žena

Evo zašto muškarci troše više kalorija tijekom seksa od žena

Izgleda da muškarci više mršave od intime, pokazuju istraživanja. Osim razlike u orgazmima, tu su još neke stavke koje seks čine drugačijim

VIDEO

Osim što ovisi i o tome koliko traje odnos te je li vruće ili ne, tu je još jedna znanstvena stavka koja otkriva razlike u trošenju kalorija.

Naime, dosadašnja su istraživanja pokazala da muškarci u prosjeku sagore otprilike 101 kaloriju u seksu, dok žene obično sagore samo oko 69.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Spavala je s tatinim prijateljem 00:59

Ipak, neki poput profesorice Leah Millheiser, stručnjakinje za seks na Stanford Healthu, smatraju da je to zato što će oni koji preuzimaju 'aktivnu ulogu' tijekom odnosa zapravo sagorjeti više kalorija.

- Naravno, postoje varijacije između petominutnog brzog seksa i snažnog seksa koji traje satima - rekla je stručnjakinja za seks i voditeljica podcasta Emily Morse, piše NY Post.

Moment of ecstasy in the bedroom- couple in bedroom. Top view

No, seks je drugačiji za svaku osobu, svaki put, dodaje.

Međutim, hoće li to postati aktivnost koja troši puno kalorija, ovisi o položaju, trajanju, mjestu i drugim čimbenicima. Na primjer, prema studiji tvrtke za seks igračke Lelo, položaji kao što su 'mućkalica' i "stajanje" među pozama su koje mogu sagorjeti najviše kalorija.

Ovo su stvari koje ubijaju volju za seksom mnogim muškarcima
Ovo su stvari koje ubijaju volju za seksom mnogim muškarcima

Znanstvenik dr. Jason Karp rekao je za Everyday Health da, iako postoji malo podataka koji bi pokazali kako se potrošnja kalorija razlikuje ovisno o položaju, on procjenjuje da je to oko 3 do 4 kalorije u minuti.

- Ako vam je cilj pojačati izdržljivost u spavaćoj sobi, izgradite raznolikost isprobavanjem novih položaja - rekla je stručnjakinja za seks i producentica Bloom Stories Jaimee Bell.

Ali samo zato što sagorijeva kalorije i čini se poput vježbe, ova aktivnost nije zamjena za teretanu, upozoravaju stručnjaci.

Seks je, rekao je Karp, jednak hodanju oko 6 kilometara na sat - a da ne spominjemo da ni to obično ne traje tako dugo kao vaš odlazak u teretanu.

Nakon dobrog seksa mnogima se tresu noge: Evo zbog čega
Nakon dobrog seksa mnogima se tresu noge: Evo zbog čega

- Unatoč ubrzanom disanju, otkucajima srca i krvnom tlaku koji se javljaju tijekom seksa, čini se da seks, kao oblik tjelovježbe, zaostaje za kardiovaskularnim prednostima i prednostima sagorijevanja kalorija drugih vrsta tjelovježbe, poput trčanja, vožnje bicikla i dizanje utega - rekao je Karp.

Ali to ne znači da nema svojih prednosti. Osim 'velikog O', Bell je rekao da je seks ključan za dobrobit, objašnjavajući da nam pomaže da se povežemo s našim tijelom i dovodi nas u sadašnjost.

- Seks je stup osobnog zdravlja, baš kao i dobar san i prehrana - zaključuje Morse, piše piše NY Post.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 25

VIDEO

Mama hajdukovca: Nisam znala da mi je u licu lososova sperma. Baš me briga, meni je pomogla
HRVATICE LUDE ZA TRETMANOM

Mama hajdukovca: Nisam znala da mi je u licu lososova sperma. Baš me briga, meni je pomogla

Tretmani pomlađivanja spermom lososa, za kojim su lude mnoge Hrvatice, mogući su i u Hrvatskoj, a njime je zadovoljna i bivša Miss Universe Renata Lovrinčević Buljan

Kulinarski trikovi za savršeno kuhano, pečeno ili pohano meso
PRIPREMITE GA KAO CHEF

Kulinarski trikovi za savršeno kuhano, pečeno ili pohano meso

Pripremanje mesa delikatan je posao. Srećom, postoji nekoliko kulinarskih savjeta i pravila kako bi vaš komad bio savršeno ukusan. Transformirajte vaš obrok u neodoljiv zalogaj