Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Evo zašto je dobro svaki dan jesti doručak u isto vrijeme

Evo zašto je dobro svaki dan jesti doručak u isto vrijeme

Doručak svaki dan u isto vrijeme može imati odličan utjecaj na vaše cjelokupno zdravlje i dobrobit, od poboljšanog metabolizma do bolje kognitivne funkcije

VIDEO

Kada jedete jednako je važno kao i ono što jedete, tvrde stručnjaci. Istraživanja pokazuju da je za vaše cjelokupno zdravlje bolje jesti većinu kalorija ujutro pa smanjivati prema večeri, kao što je obilan doručak, umjeren ručak i lagana večera.

Stručnjaci tvrtke Plumbnation istaknuli su važnost toga da doručak postane redoviti dio vaše svakodnevne rutine. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Fit žena 01:16

 

1. Poboljšava metabolizam

Doručak u isto vrijeme svaki dan pomaže regulirati unutarnji sat i metabolizam vašeg tijela. Kada vaše tijelo zna kada treba očekivati ​​hranu, postaje učinkovitije u njezinoj obradi. To pomaže u boljem iskorištavanju energije, hormonskoj ravnoteži, a i smanjiti vjerojatnost debljanja. Redoviti raspored prehrane neće dovesti do kasnijeg prejedanja.

2. Poboljšana kognitivna funkcija

Dosljedne navike doručka pridonose stabilnoj razini šećera u krvi, što je ključno za kognitivnu funkciju. Stabilne razine glukoze osiguravaju stalnu opskrbu mozga energijom, poboljšavajući zadržavanje pamćenja i prisjećanje. To pomaže i kod koncentracije što znači bolja radna učinkovitost.

Couple having breakfast at home

3. Bolja probava

Doručak svaki dan u isto vrijeme pomaže u regulaciji probavnog sustava. Potiče crijeva na redovito pražnjenje i sprječava probavne tegobe, kao što je nadutost. Dosljedan obrazac prehrane omogućuje vašem tijelu da bolje apsorbira hranjive tvari iz hrane koju jedete, pridonoseći cjelokupnom zdravlju.

Ne jedete koštice od lubenice? Evo zašto biste ipak trebali
Ne jedete koštice od lubenice? Evo zašto biste ipak trebali

4. Balans energije tijekom dana

Sprječava pad energije već tokom jutra, koji je najčešće uzrokovan nepravilnim prehrambenim navikama ili potpunim preskakanjem doručka. Takav balans pomaže i u rutini vježbanja, pridonoseći boljoj razini kondicije. Pomaže da ostanete usredotočeni svakog dana.

Metabolizam alkohola: Koliko dugo se zadržava u organizmu?
Metabolizam alkohola: Koliko dugo se zadržava u organizmu?

5. Bolje raspoloženje i mentalno zdravlje

Jedenje doručka u isto vrijeme može smanjiti stres i tjeskobu povezane s nepravilnim obrascima prehrane i nepredvidivom glađu. Održava stabilne razine šećera u krvi što doprinosi emocionalnoj stabilnosti. 

POGLEDAJTE VIDEO: KAKO SU NASTALE ZDRAVE GRICKALICE 'BITE ME'?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

Dnevni horoskop za petak 6. rujna: Raku je napeto u vezi, a evo što Škorpion mora izbjeći
ZVIJEZDE DONOSE...

Dnevni horoskop za petak 6. rujna: Raku je napeto u vezi, a evo što Škorpion mora izbjeći

Pročitajte dnevni horoskop za petak 6. rujna i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje