Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Evo što sve trebate znati o niacinamidu - vitaminu koji vašu kožu lica čini blistavom

Evo što sve trebate znati o niacinamidu - vitaminu koji vašu kožu lica čini blistavom

Niacinamid je topiv u vodi i koristi se u puno proizvoda - emulzijama, tonicima, mistovima i losionima. Uz hijaluronsku kiselinu, aloe veru, vitamina C i retinol, niacinamid ima sve važniju ulogu u njezi kože

VIDEO

Ako se pitate što pomaže protiv nesavršenosti kože, prištića, pa i staračkih pjega i hiperpigmentacije, odgovor je jednostavan. Niacinamid. Riječ je o vitaminu B3, moćnom sastojku koji je posljednjih godina ponovno u fokusu kozmetičke industrije, iako se već dugo koristi u proizvodnji kozmetičkih preparata.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Terapija puževima 01:08

Niacinamid je topiv u vodi i koristi se u puno proizvoda - emulzijama, tonicima, mistovima i losionima. Uz hijaluronsku kiselinu, aloe veru, vitamina C i retinol, niacinamid ima sve važniju ulogu u njezi kože i vrijedan je sastojak visokokvalitetnih proizvoda za njegu. Nije ni čudo, budući da su pozitivni aspekti niacinamida široki.

- Ovaj sastojak nudi brojne benefite za kožu. Potiče stvaranje kolagena pomažući tako u održavanju čvrstoće i elastičnosti kože, pomaže u obnavljanju i revitalizaciji kože, te regulira lučenje sebuma i idealan je za aknastu kožu. Pogodan za sve tipove kože. Odličan je za masnu, suhu i zrelu kožu, dok ujedno hidratizira i osigurava potrebnu vlagu koži - kaže nam aromaterapeutkinja Jasminka Grbelja.

Birajte proizvode za njegu kože koji vam neće zatvoriti pore
Birajte proizvode za njegu kože koji vam neće zatvoriti pore

Kod masne i teške kože smanjuje proširene pore zagrađujući kožu. Odlično se bori protiv hiperpigmentacije i starenja i zato ga uvijek nalazimo kao važan sastojak u preparatima za ujednačavanje tena i anti-age proizvoda.

Osim toga, ublažava upalne procese i često se koristi u tretmanima za dermatitis, psorijazu, seboreju i rozaceju.

- Ovaj vitamin ljepote kako ga nazivaju, može se kombinirati s različitim sastojcima za pojačani učinak, poput retinola za savršenu noćnu njegu ili hijaluronskom kiselinom kada djeluje kao snažan hidratacijski boost. Ova kombinacija izvlači vodu iz dubljih slojeva kože prema površini, čineći kožu elastičnom i hidratiziranom - kaže aromaterapeutkinja Grbelja i dodaje da ipak izbjegavate kombinirati ga s AHA, BHA kiselinama i vitaminom C jer kombinacija može uzrokovati crvenilo i nadraženost kože.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Mama hajdukovca: Nisam znala da mi je u licu lososova sperma. Baš me briga, meni je pomogla
HRVATICE LUDE ZA TRETMANOM

Mama hajdukovca: Nisam znala da mi je u licu lososova sperma. Baš me briga, meni je pomogla

Tretmani pomlađivanja spermom lososa, za kojim su lude mnoge Hrvatice, mogući su i u Hrvatskoj, a njime je zadovoljna i bivša Miss Universe Renata Lovrinčević Buljan