Doručak je poznat kao najvažniji obrok dana jer nas čini zdravima i daje nam energiju da izdržimo jutro. Običaji koji se tiču doručka se razlikuju širom svijeta
Evo što ljudi jedu za doručak u različitim zemljama u svijetu
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Ovo niste jeli: Glavica kupusa napunjena mljevenim mesom
Ovo su neki klasični doručci koji se pripremaju u zemljama diljem svijeta.
1. Australija
Tipični australijski doručak sastoji se od hladnih žitarica i tosta s vegemitom, tamno smeđim namazom od kvasca i povrća.
2.Brazil
Uz kavu i mlijeko u Brazilu ćete za doručku na stolu pronaći još šunku, sir i kruh.
3.Kina
Tradicionalni doručak razlikuje se u dijelovima ove zemlje, ali dim-sum, karakteristično kinesko jelo koje se sastoji od prženih ili na pari pripremljenih jastučića od tijesta punjenih mesom, plodovima mora ili povrćem, popularno je u cijeloj Kini.
4.Švicarska
Švicarci vole započeti svoj dan s Birchermüesli: sirova zob i žitarice sa suhim i / ili svježim voćem, posluženi s mlijekom ili jogurtom.
5.Pakistan
Pakistanci uživaju u bogatim doručcima. Pripremaju Nihari, varivo napravljen od goveđeg sira.
6.Kolumbija
Tradicionalni doručak u Bogoti je changua, juha od mlijeka, mladog luka i jaja.
7.Indonezija
Nasi goreng se najčešće jede u Indoneziji za doručak. Obrok se sastoji od prženog jaja i pržene riže, a ponekad i od mesa ili morskih plodova.
8.Njemačka
U Njemačkoj je doručak također bogat. Na stolu se nalazi svega po malo: naresci, sir, svježe pecivo, maslac i džem, a ponekad i Nutella,
9.Kuba
Kubanci vole lakši doručak: caffe con leche je kava s mlijekom koja se poslužuju se uz tostadu, narezani kruh koji je namazan maslacom i ispržen. Kruh se često umače u kavu.
10.Engleska
Tipični engleski doručak uključuje pržena jaja, kobasicu, slaninu i grah.
11.Izrael
Izraelci vole svoju shakshuku. To je jelo od poširanih jaja u pikantnom umaku od paprike i rajčice
12.Francuska
Francuzi vole svoja pecivo, posebno ujutro. Dan započinju bilo s čokoladni kroasan ili običnim kroasanom i kavom.
13.Filipini
Pandesal - pecivo od brašna, jaja, kvasca, šećera i soli - uobičajena je hrana za doručak na Filipinima. Često umoče u kavu s mlijekom.
14.Poljska
Slično njemačkom doručku, i tradicionalni doručak u Poljskoj sastoji se od peciva sa pikantnim i slatkim dodacima poput mesa, kobasica, sira, maslaca, džema i čokoladnih namaza.
15.Indija
Idli wada tradicionalni je doručak na jugu Indije. Idli je kolač napravljen od fermentirane crne leće i riže.
16.Italija
Mnogi Talijani započinju svoj dan s kapučinom, pecivom ili biscottom, talijanskim hrskavim keksićima.
17.Japan
Japanski doručak nije toliko različit od ostalih obroka koji se jedu tokom dana. Obično je tu miso juha, kuhana bijela riža, japanski kiseli krastavci i riba.
18.Maroko
Marokanski doručci su jednostavni: kruh s džemom, sirom ili maslacem.
19.Škotska
Jednostavan, ali dobar škotski doručak često je zobena kaša.
20.Portugal
Portugalci ujutro vole punjene kroasane ili kruh s džemom i sirom, uživajući uz kavu.
21.Rusija
Tradicionalni ruski doručak su sirniki. To je nešto između pogačice i palačinke od sira. Često se poslužuje vruća zobena kaša ili raženi kruh.
22.Meksiko
Chilaquiles je tradicionalno jelo koje se nalazi diljem Meksika. Chilaquiles su slični tortilla čipsu, posluženi u začinjenom umaku s prženim jajem i raznim preljevima poput avokada.
23.Turska
Turski doručak je raznolik. Tu su kruh, sir, maslac, masline, jaja, rajčice, krastavci, džem, med i kajmak. Obrok može sadržavati i sucuk, začinjenu tursku kobasicu i turski čaj.
24.Amerika
Hrana za doručak u Americi varira od regije do regije, ali tipične namirnice uključuju jaja, palačinke, slaninu ili žitarice, prenosi Insider.
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Trikovi poznatog chefa: Kako dobiti savršeno hrskav pomfrit
POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa našim Ćirom:
Pokretanje videa...