Najbolje je tvrdo kuhana jaja držati u hladnjaku, a ne u košarici na stolu kako to ljudi rade tijekom uskrsnih blagdana. Ukoliko imaju čudan miris, odmah ih bacite
Evo koliko dugo mogu stajati kuhana jaja nakon Uskrsa
Kada naučite kako napraviti apsolutno savršeno tvrdo kuhano jaje, vjerojatno ćete ih dodavati u svaki dnevni obrok. Tvrdo kuhana jaja izvrsna su tijekom cijele godine, ali najpopularnija su za vrijeme Uskrsa. Ali, prije nego što krenete uživati u ovoj namirnici, dobro je znati koliko dugo su sigurna za konzumaciju nakon blagdana.
Prema America Egg Boardu, najbolje je tvrdo kuhana jaja držati u hladnjaku, a ne u košarici na stolu kako to ljudi rade tijekom uskrsnih blagdana. Ako su još u ljusci, ostat će sigurna tjedan dana nakon što se skuhaju dok oguljena treba pojesti isti dan. Ne preporučuje se zamrzavanje kuhanih jaja, bilo u ljusci ili bez nje.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Znači, ako vam je ostalo kuhanih jaja od Uskrsa, svakako ih potrošite do kraja tjedna. Pokvarena jaja ćete prepoznati vrlo lako - prema mirisu. Pokvarena kuhana jaja obično jako mirišu na sumpor, koji se i opisuje kao miris pokvarenih jaja. Ako i niste sigurni je li jaje stajalo predugo, jednostavno ga bacite. Nije vrijedno rizika, piše CountryLiving.