Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Evo kako pravilno kuhati rižu da ne ispadne tvrda ili slijepljena...

Evo kako pravilno kuhati rižu da ne ispadne tvrda ili slijepljena...

Osim toga, rižu možete pripremiti tako da u vodu vrele i posoljene vode ubacite opranu rižu i kuhate dok na zavrije. Nakon toga smanjite vatru i kuhajte još 15 do 20 minuta

VIDEO

Kod kuhanja riže vrijedi pravilo da na jednu šalicu (otprilike 250 mililitara) riže idu dvije šalice vode. Dvije šalice riže dovoljne su za dvoje, a četiri za četvero ljudi. Prije kuhanja, rižu treba oprati kako bi nestale sve nečistoće.  

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:47

Priprema:

  • Prvi korak do savršene riže jest prženje na ulju. Zagrijte ulje i dodajte rižu te prepržite dok ne dobije žućkastu boju.
  • Nakon toga ulijete vodu i posolite.
  • Čim riža zavrije, lonac poklopite i smanjite vatru.
  • Kuhajte oko 25 minuta dok riža posve ne omekša.
  • Ulje će spriječiti lijepljenje zrna, a po želji, u vodu za kuhanje možete staviti nekoliko kapi limuna kako bi riža ostala bijela. 

Osim toga, rižu možete pripremiti tako da u vodu vrele i posoljene vode ubacite opranu rižu i kuhate dok na zavrije. Nakon toga smanjite vatru i kuhajte još 15 do 20 minuta. Na kraju u rižu umiješajte malo maslaca kako se zrna ne bi slijepila. 

Ne znate što kuhati? Napravite mesne okruglice s mozzarellom
Ne znate što kuhati? Napravite mesne okruglice s mozzarellom
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

Kako rade trgovine u nedjelju
DETALJAN POPIS

Kako rade trgovine u nedjelju

Trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini, a trgovine i šoping centri sami biraju koje će to nedjelje biti. Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom pogledajte u našem detaljnom vodiču

Jedna stvar koju imate doma, a nije ocat, otopit će kamenac na slavinama za dvije minute
SUPER TRIK

Jedna stvar koju imate doma, a nije ocat, otopit će kamenac na slavinama za dvije minute

Riječ je o prirodnoj otopini koju možete napraviti sami, a jedino na što treba paziti jest da ona ne stoji na osjetljivim površinama dulje od dvije minute, jer bi ih zbog kiselosti mogla oštetiti