Obavijesti

Lifestyle

Komentari 11

Evo kako pokazati nekome da vas zanima, bez da išta kažete

Evo kako pokazati nekome da vas zanima, bez da išta kažete
1

Kada napokon upoznate nekoga tko vam se sviđa, to može biti uzbudljivo iskustvo. Želite to podijeliti sa svima, ali tada dolazi onaj teži dio – kako toj osobi pokazati da vam je posebna, a da je pritom ne uplašite

VIDEO

Bilo bi idealno kad bi ta osoba mogla čitati vaše misli, no to je malo vjerojatno. Zato je dobro znati neke znakove, kako pokazati sklonost nekome, bez da pretjerate. Naime, tu su neki neverbalni znakovi i komunikacijske vještine.

Happy teen couple embracing at street.

Evo tri suptilna načina kako nekome pokazati da ste zainteresirani i to bez izgovaranja ijedne riječi.

1. Uspostavite prijateljski kontakt očima

Kada vam se netko sviđa, volite gledati tu osobu, naročito u oči. Naime, kontakt očima jedan je od najstarijih znakova privlačnosti, a istraživanja pokazuju da ima snažan učinak na uzbuđenje i privlačnost.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Parovi u Pitomači proslavili 50. godišnjicu braka 00:50

Kad vam se netko sviđa, taj kontakt očima traje dulje od običnog pogleda. Ima onaj znatiželjni osjećaj koji vam omogućuje da zadržite nečiji pogled, a da pritom ne djelujete čudno ili neprikladno. Ovaj suptilan način može jasno pokazati vaše namjere, dok u isto vrijeme održavate određenu dozu tajanstvenosti.

2. Osmijeh – najjače oružje

Sljedeći alat u vašem neverbalnom arsenalu je osmijeh. To je najjednostavniji i najmoćniji način da nekome pokažete da vam se sviđa. Neka vam se to vidi na licu.

9 savjeta kako biti bolji roditelj
9 savjeta kako biti bolji roditelj

Osmijeh nije samo znak da vam je netko privlačan, već također signalizira vašu unutarnju sreću i zadovoljstvo. Istraživanja pokazuju da osmijeh privlači druge ljude jer odašilje pozitivnu energiju i oduševljenje, što su vrlo poželjne osobine.

3. Smijte se zajedno

Iako su neverbalni znakovi važni, nije loše ubaciti malo humora. Smijanje i ležerna komunikacija omogućuju opuštanje i stvaraju povezanost između vas i osobe koja vam se sviđa.

Također, davanje komplimenata je sjajan način da pokažete svoju naklonost. Neka komplimenti budu jednostavni i iskreni, kao, na primjer, pohvala nečega što je ta osoba učinila i zbog čega ste se osjećali ugodno ili sretno.

Velike životne izjave i ozbiljni razgovori o osjećajima mogu ponekad izazvati suprotan učinak i preplašiti osobu koja vas zanima. S druge strane, prijateljski kontakt očima, osmijeh i zajednički smijeh prenose vašu privlačnost na suptilan, ali snažan način.

Ljudi prirodno privlače one koji su opušteni i samopouzdani. Previše ozbiljnosti može stvoriti nelagodu, dok će iskren smijeh i opušteni pristup omogućiti da ostvarite ono što želite. U konačnici, važno je sjetiti se da je pokazivanje vaših osjećaja kroz postupke i neverbalnu komunikaciju često učinkovitije od riječi, piše Your Tango.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 11

VIDEO