Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Evo kako napraviti čokoladu kod kuće i to zdravu, bez šećera

Evo kako napraviti čokoladu kod kuće i to zdravu, bez šećera

Ako volite čokoladu, domaća verzija bez dodanog šećera i drugih aditiva bit će svakako bolji izbor od kupovnih čokolada, a možete ju obogatiti i zdravim sastojcima, pa ćete još više uživati u zalogaju

Ako volite čokoladu, dobro je znati da ju ne morate uvijek kupovati, već možete pripremiti fini domaći slatki 'zalogaj'  kod kuće, prenosi Atma. Iako možda neće izgledati kao čokolada iz trgovine, kockica one domaće vjerojatno će biti zdravija, pa i ukusnija od kupovne, a ne sadržava dodatke koji su često štetni za organizam.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako prepoznati kvalitetnu čokoladu

Pokretanje videa...

Kako prepoznati kvalitetnu čokoladu 00:56

Prije svega, možete ju napraviti bez dodavanja bijelog šećera, kao i hidrogeniziranih masti i drugih aditiva, a dodati sušeno voće ili orašaste plodove, zbog kojih će biti još - zdravija. 

Za pripremu domaće čokolade kod kuće neće vam trebati puno vremena, a zasigurno će oduševiti i odrasle ljubitelje i klince.  

Recept za domaću čokoladu

storyeditor/2022-12-14/dreamstime_xxl_115089145.jpg

Sastojci:

  • Kakao prah – 70 do 100 grama
  • Mlijeko po izboru – 50 mililitara
  • Med – 2 žlice (vidi napomenu)
  • Maslac (obični ili kokos) – 50 grama
  • Malo cimeta (po želji)
  • Opcija: Šaka sjeckanih ili cijelih poprženih orašastih plodova i /ili suho voće

    *Umjesto meda, može se koristiti fruktoza ili kokosov šećer (umiješajte ih onda ranije, zajedno s maslacem), oni imaju nizak glikemijski indeks, te je mogu konzumirati i dijabetičari. Tko želi – može staviti i smeđi šećer…
U finu vruću čokoladu dodajte kikiriki, đumbir ili jestive boje
U finu vruću čokoladu dodajte kikiriki, đumbir ili jestive boje

Priprema:

Na laganoj vatri zagrijte mlijeko, vodeći računa o tome da ne smije uzavreti. Uz neprestano miješanje dodajte maslac i cimet. 

Smjesu prebacite u posudu s kakao prahom, postupno, uz miješanje, kako se ne bi stvorile grudice. Gotovu smjesu opet zagrijte na laganoj vatri, pa skinite s vatre i umiješajte med.

Po želji, možete dodati sjeckane ili cijele popržene orahe, bademe, lješnjake, suho voće. Smjesu možete staviti u silikonske kalupe (za praline ili čokoladnu tablu) ili manje zdjelice. Ostavite je na sat vremena u hladnjak, da se stegne, pa poslužite. 

POGLEDAJTE VIDEO: PROZIRNI DEKOLTEI I HALJA ČASNE SETRE NA CRVENOM TEPIHU

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 9
Dnevni horoskop za četvrtak 21. studenog: Vagu čeka slavlje, a Ribe neka paze kako troše...
ZVIJEZDE DONOSE...

Dnevni horoskop za četvrtak 21. studenog: Vagu čeka slavlje, a Ribe neka paze kako troše...

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 21. studenog i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje