Evo kako da se stvari u torbi za teretanu ne usmrde trajno | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Evo kako da se stvari u torbi za teretanu ne usmrde trajno

Evo kako da se stvari u torbi za teretanu ne usmrde trajno
2

Odjeću, štitnike ručnik i druge stvari koje nosimo u teretanu nikad ne biste smjeli ostaviti u torbi predugo, jer to ostavlja prostor za razvoj bakterija i smrada

VIDEO

Odjeća za teretanu danas je najčešće izrađena od sintetičkih tkanina, jer su rastezljive i upijaju znoj, no kad ju nakon presvlačenja stavite u torbu, zajedno s mokrim ručnikom i tenisicama, to može biti prava miomirisna bomba. Ništa čudno s obzirom na količinu znoja i vlagu koja se u svemu tome može nakupiti, a onda i količinu bakterija koje se u takvom okruženju mogu razviti. No, uz nekoliko jednostavnih trikova možete izbjeći krajnje neugodan smrad.  

POGLEDAJTE VIDEO: I sa 100 godina nastavlja vježbati svaki dan

Pokretanje videa...

Tajib Šabić svakodnevno vježba 00:48

Stručnjaci kažu da je najvažnije reagirati i poduzeti nešto prije nego što se neugodan miris pojavi. To se može izbjeći ako sve odjevne predmete iz teretane odmah nakon tuširanja ručno isperete. Sam ih stavite pod mlaz vode, prođite kroz ruka, ocijedite koliko je moguće i  zamotajte u ručnik dok ne dođete kući. Ako torba ima mrežasti pretinac za znojnu opremu, pospremite odjeću unutra. S druge strane, možda možete vezati predmete na vanjsku stranu torbe, primjerice objesiti tenisice za vezice. I to će pomoći da se stvari ne usmrde u torbi. 

Naravno, neugodan miris odjeće nećete u potpunosti spriječiti jednim ručnim pranjem. Ako želite da torba za teretanu lijepo miriše, ne ostavljajte  stvari u njoj do sljedećeg dana, već ih odmah izvadite i operite odjeću. Većinu stvari u torbi za vježbanje možete prati u perilici za rublje, no prije toga provjerite etiketu s uputama proizvođača. Primjerice, štitnike za koljena i laktove ili rukavice vjerojatno možete prati ručno sapunom ili deterdžentom, ali vrlo vjerojatno nisu prikladne za pranje u perilici rublja i sušenje u sušilici. Nakon što ih ih prođete kroz vodu,  tenisice i štitnike ostavite na zraku da se osuše, piše Lifehacker.

Priča iza misterioznih tenisica: Znate li što znači kad netko okači cipele na stablo ili stup?
Priča iza misterioznih tenisica: Znate li što znači kad netko okači cipele na stablo ili stup?

Klonite se raznoraznih trikova za čišćenje tih stvari bez pranja koje možete pronaći na Internetu. Prskanje octom sportske odjeće i opreme nije učinkovito. Alkohol može uništiti neke materijale, a prskanje votkom je nepotrebno skupo, a učinak je isti kao i kod prskanja alkoholom – nije dovoljno učinkovito. 

Uz pranje, vrlo je učinkovito objesiti ili položiti sportsku opremu na sunce i svježi zrak nekoliko sati. Sunčeva svjetlost će ubiti neke bakterije, a dobro provjetravanje nikad ne škodi. 

I konačno, boca za vodu ili shaker predmeti su koje nosite na svaki trening: Ako na dnu ostane shakea, osobito onog na bazi mlijeka koji sadrži sirutku u prahu ili proteinski prah, neugodan miris koji će nastati može prodrijeti u plastične ili drvene dijelove boce i nikad ga nećete moći isprati. Kako biste to spriječili, isperite shaker ili bocu odmah nakon korištenja, još u teretani.

10 trikova za savršeno opranu odjeću, posteljinu i tenisice
10 trikova za savršeno opranu odjeću, posteljinu i tenisice

Koristite deterdžent za pranje posuđa i toplu vodu. Ako je potrebno, namočite bocu ili shaker i kratko ostavite stajati, a potom oribajte sve male kutove i pukotine, poput navoja na grlu boce za čep. Ostavite da se boca osuši. Ako ste pak ostavili piće u boci ili shakeru i neugodan miris se već pojavio, nema vam druge nego baciti taj predmet i kupiti novi.


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

10 ranih znakova alkoholizma - alarmi koje ne smijete ignorirati
OSVIJESTITE SE NA VRIJEME

10 ranih znakova alkoholizma - alarmi koje ne smijete ignorirati

Ako vam se društveni život organizira oko alkohola, ako se brinete da biste mogli u nekom trenutku ostati bez alkohola i sramite se zveckanja boca - možda ste u problemu

4 horoskopska znaka koji su predodređeni za velike stvari
O NJIMA SE PRIČA...

4 horoskopska znaka koji su predodređeni za velike stvari

Vjeruje se da su određeni znakovi Zodijaka predodređeni za veličinu. Bilo da se radi o njihovim urođenim kvalitetama, jedinstvenim snagama ili kozmičkim usklađenjima, ovi se znakovi ističu u nebeskoj sferi
Top 25 najmoćnijih 'dizalica' u krevetu: Začinite svoju intimu
FINO I STRASTVENO

Top 25 najmoćnijih 'dizalica' u krevetu: Začinite svoju intimu

Za uspješan brak u drevnoj se Perziji pio med, a u njegovu stimulirajućem učinku podjednako ćete uživati ako ga namažete na palačinke ili dodate u čaj