Kestena ima na svakom koraku pa je šteta ne iskoristiti sezonu i napraviti desert. Ovi prefini ekleri oduševit će i ukućane, ali i najzahtjevnije goste, kako okusom, tako i izgledom
Ekleri s pudingom od kestena: Slastica koja se topi u ustima
Sastojci:
- Tijesto: 100 g brašna, 4 jaja, 100 g maslaca
- Nadjev: 2 žumanjka, 50 g šećera, 25 g brašna, 2 i 1/2 dl mlijeka, 1/2 žličice ekstrakta vanilije, 200 g pirea od kestena, 100 g bijele čokolade
Priprema:
Korak 1: Zakuhajte 2,5 dl vode s maslacem. Dodajte brašno i prstohvat soli, te miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Kad se počne odlijepljivati od stijenki posude, maknite s vatre i postepeno umiješajte jaja. Smjesom napunite slastičarsku vrečicu s nastavkom veličine 1 cm.
Korak 2: Tijesto istiskujte na lim obložen papirom za pečenje, u 7 cm duge prutiće s dosta razmaka. Poškropite ih vodom i pecite oko 20 minuta na 180°C. Temperaturu zatim smanjite na 150°C i pecite još 10 minuta dok tijesto ne požuti. Ohladite ga i prerežite po dužini, ne do kraja.
Korak 3: Pjenasto umutite žumanjke i šećera, te primješajte brašno. Preostali šećer i mlijeko stavite da zavrije. Vrelo mlijeko miješajući ulijte u žumanjke, dodajte vaniliju i vratite na vatru, Kad zavrije kuhajte još 2 minute. Kad se puding malo ohladi izmiksajte ga s pasiranim kestenima. Pomoću slastičarske vrećice napunite eklere i prelijte otopljenom bijelom čokoladom.