Ovakve zgodne slastice možete napraviti od gotovo svake vrste cheesecakea. Bitno je da neko vrijeme stoje u dubokom zamrzavanju kako bi se kolač stisnuo i ne bi klizio sa štapića
Dva recepta za cheesecake koji se jede kao sladoled na štapiću
Napravite cheesecake kako bi radili i inače, pa ga malo zamrznite, razrežite na trokutiće ili kvadratiće, ugurajte drvene štapiće u njih i opet stavite u duboko zamrzavanje dok se ne stisnu. Potom napravite čokoladnu glazuru, umočite zamrznute cheesecake štapiće u to pa ostavite par minuta da se čokolada stvrdne - i odmah poslužite.
Umjesto crne čokolade, možete koristiti mliječnu, bijelu ili ružičastu. Također, dok se čokolada još nije skroz stisnula, po cheesecake sladoledu možete posuti šarene mrvice, usitnjene lješnjake, orahe...
Donosimo vam dva recepta za ovaj fini sladoledni kolač koji djeca posebno vole.
Cheesecake od jagoda
Sastojci: 1 šalica svježih jagoda, grubo sjeckanih, 800 g krem sira, pola šalice šećera u prahu, 1 šalica šlaga, 1/3 šalice kiselog vrhnja, 2 žličice ekstrakta vanilije, 1 i pol šalica usitnjenih integralnih keksa, 6 žlica maslaca - rastopljenog, 220 g čokolade, 1 žlica kokosovog ulja. Umjesto jagoda možete staviti i neko drugo voće.
Priprema:
U zdjelu stavite krem sir, šećer i vaniliju pa umiješajte jagode, a potom šlag i kiselo vrhnje. U drugoj posudi pomiješajte izmrvljene kekse i maslac, dok tekstura ne postane poput pijeska. U veliki protvan stavite masni papir pa na to utisnite mješavinu keksa i maslaca. Na to izlijte smjesu sira i jagoda pa sve ostavite u zamrzivaču dva sata.
Izvadite i narežite na kvadrate, pa u svaki ugurajte drveni štapić i stavite u zamrzivač na pola sata. Potom ih uronite u čokoladu koju ste rastopili u kokosovom ulju i poslužite.
Pogledajte u videu primjer kako se radi ovakva slastica:
Cheesecake od banana
Sastojci: 1 i 2/3 šalice zdrobljenih integralnih keksa, 1/4 šalice šećera, 1/2 šalice rastopljenog maslaca, 2/3 šalice šećera, 1/3 šalice brašna, 1 prstohvat soli, 2 šalice mlijeka, 3 razmućena žumanjka, 1 i 1/2 žličice ekstrakta vanilije, 500 grama krem sira sobne temperature, 4 narezane banane.
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva. U veliku zdjelu dodajte kekse i 1/4 šalice šećera i dobro promiješajte. Dodajte maslac i opet dobro promiješajte pa stavite u kalup za torte ili pite i utisnite. Pecite oko sedam minuta, odnosno dok ne dobije boju, a potom dobro ohladite.
Da bi napravili puding od vanilije, u loncu zajedno umutite zajedno 2/3 šalice šećera s brašnom i solju pa polako dolijevajte mlijeko u koje ste prethodno umutili žumanjke tako da smjesa bude glatka pa kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne. Zatim uklonite sa štednjaka i dodajte ekstrakt vanilije. Krem sir dobro izradite tako da bude gladak i kremast pa ga dodajte u puding i dobro promiješajte
Ranije ispečenu podlogu prekrijte dijelom narezanih banana, prelijte dijelom pudinga i tako dok sve ne potrošite. Završni sloj neka bude puding. Za samu pripremu će vam trebati 20-ak minuta. Potom kolač treba stavite u duboko zamrzavanje da se malo stisne pa ga izrežite na trokutiće, umetnite u njih štapiće, vratite nakratko u duboko zamrzavanje pa svaki štapić uronite u otopljenu čokoladu.