Imate li viška povrća, napravite neki fini namaz. Mi vam donosimo dva recepta, ali možete i sami kreirati svoje namaze ovisno o tome što imate u hladnjaku. Poigrajte se okusima i uživajte
ISKORISTITE VIŠAK POVRĆA
Dva odlična recepta: Namaz od mrkve i fini pesto od špinata
Namaz od mrkve
Sastojci:
- 500 g mrkve
- 4 češnja češnjaka
- 1 i 1/2 dl maslinovog ulja
- 2 do 3 žlice aromatičnog octa
- sol
Priprema:
Mrkve ogulite i posložite u posudu za pečenje. Dodajte vilicom zgnječeni češnjak i zalijte s malo maslinova ulja. Prekrijte folijom i pecite na 200°C dok mrkva ne omekša. Usitnite štapnim mikserom, pa pomiješajte s uljem, octom i solju dok ne dobijete kremasti namaz.
Pesto od špinata
Sastojci:
- 1 i 1/2 dl maslinova ulja
- 2 češnja češnjaka
- 800 g špinata
- 200 g listića bosiljka
- 60 g parmezana
- 60 g pinjola
- sol
- papar
Priprema:
Špinat usitnite s listićima bosiljka, pinjolima, parmezanom, češnjakom i maslinovim uljem. Miksajte dok dobijete glatki namaz. Ako je pregust, dolijte još maslinova ulja. Prema želji začinite solju i paprom, te ulijte u dobro zatvorene staklenke.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku