Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Dubinska regeneracija kose: Evo kako je napraviti kod kuće

Dubinska regeneracija kose: Evo kako je napraviti kod kuće

Suha kosa je često teška za održavanje, no spasa ima - kućni, dubinski regeneracijski tretman. On prodire duboko u vlas kako bi zadržao vlagu i poboljšao teksturu i elastičnost kose

VIDEO

Stručnjaci za ljepotu diljem svijeta savjetuju provođenje dubinskog regeneriranja kose kod kuće barem jednom svakih deset dana. Obični regeneratori obično imaju omekšivače koji pomažu zadržati vlagu u kosi, zagladiti vlasi kose i smanjiti gubitak vlage stvaranjem zaštitne barijere oko vlasi kose. No, dubinski regeneratori djeluju malo drugačije od normalnih regeneratora, oni su blago gušći te prodiru duboko u vlas kako bi zadržali vlagu i poboljšali teksturu i elastičnost kose.

Tijekom dubinskog tretmana regeneratorom, hranjivi sastojci se koriste za oblaganje svakog pramena kose te kosi pružaju vlagu i smanjuju štetu uzrokovanu uređajima za oblikovanje kose.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Tea (8) iz Konavla ošišala je 80 cm kose i donirala je za bolesnu djecu: 'Jako smo ponosni' 00:49

Kako dubinski regenerirati kosu kod kuće?

1. Šamponirajte kosu: Operite kosu kao što ju i inače perete blagim šamponom. Idealan je šampon bez jakih kemikalija jer one mogu ukloniti prirodna ulja s vlasi. Kosu isperite mlakom vodom.

2. Nanesite dubinski regenerator: Sljedeći korak je nanošenje dubinskog regeneratora na kosu pomoću prstiju. Brzo pročešljajte regenerator kako biste bili sigurni da je svaki pramen kose pravilno premazan.

Kad je kosa neposlušna: Mala marama u tonovima mora
Kad je kosa neposlušna: Mala marama u tonovima mora

3. Ostavite na kosi: dopustite da se dubinski regenerator upije u kosu. U idealnom slučaju, najbolje je ostaviti regenerator na kosi 20 do 30 minuta.

4. Isperite: operite kosu hladnom vodom i osušite je tapkanjem. Ne trljajte kosu snažno ručnikom, već je pustite da se sama osuši.

Kako pripremiti dubinski regenerator kod kuće: 6 recepata

1. Med, maslinovo ulje i kokosovo ulje

Sastojci:

  •  1 šalica meda
  •  ½ šalice toplog ekstra djevičanskog kokosovog ulja
  •  ½ šalice maslinovog ulja

Priprema: Pomiješajte oba ulja s medom i nanesite na kosu. Isperite hladnom vodom nakon 20 minuta.

Med ima snažna svojstva vlaženja koja hrane i vlaže kosu, što olakšava raščešljavanje.

Prema studiji, med može pomoći u liječenju gubitka kose uzrokovanog seboreičnim dermatitisom. I maslinovo i kokosovo ulje imaju omekšavajuća svojstva koja zatvaraju kutikule kose i pojačavaju hidrataciju.

2. Banana, maslinovo ulje i ulje jojobe

Sastojci:

  •  1 zrela banana
  •  2 žlice maslinovog ulja
  •  1 žlica ulja jojobe

Priprema: Bananu zgnječite vilicom i dodajte joj oba ulja. Dobro promiješajte da dobijete glatku pastu, pazeći da nema grudica. Obilno nanesite na kosu, pokrivajući svaki pramen, a nakon 30 minuta isperite hladnom vodom.

Banane, bogate antimikrobnim i antibakterijskim svojstvima, mogu pomoći u liječenju suhog vlasišta koje se peruta. Budući da je bogata vitaminima i hranjivim tvarima, banana će nahraniti kosu kako bi ostala mekana i sjajna. 

Maslinovo ulje, kao što je gore spomenuto, je omekšivač koji daje hidrataciju kosi. Što se tiče ulja jojobe, ono je i omekšivač, zbog čega se koristi kao regenerator. Sprječava gubitak proteina, štiti kosu i sprječava lomljenje kose.

3. Shea maslac, neem u prahu i arganovo ulje

Sastojci:

  •  1 žlica shea maslaca
  •  2 žlice arganovog ulja
  •  1 žličica nima u prahu

Priprema: Rastopite shea maslac i kad je gotovo ulijte arganovo ulje. Onda u smjesu dodajte neem prah i dobro promiješajte. Nanesite na kosu i ostavite 15 do 20 minuta prije nego što je isperete.

Shea maslac je često korišteni kozmetički sastojak u formulacijama za njegu kose i kože jer ima antioksidativna i protuupalna svojstva. Također je bogat masnim kiselinama koje pomažu nahraniti kožu i kosu dubinski i štite kožnu barijeru kako bi spriječili oštećenja.

Arganovo ulje također pruža niz dobrobiti za kosu - prema istraživanju, ono učinkovito sprječava oštećenje kose smanjenjem gubitka proteina u kosi.

Tea (8) je ošišala 80 cm kose i donirala je za bolesnu djecu
Tea (8) je ošišala 80 cm kose i donirala je za bolesnu djecu

4. Jaje, skuta i kokosovo ulje

Sastojci:

  •  2 žumanjka
  •  1 žlica skute
  •  2 žlice kokosovog ulja

Priprema: Umutiti žumanjak i pomiješati ga sa skutom i kokosovim uljem. Ravnomjerno nanesite na kosu i pokrijte glavu kapom za tuširanje. Ostavite da odstoji oko 30 do 40 minuta, a zatim pravilno operite hladnom vodom.

Jaja su bogat izvor proteina i nevjerojatna superhrana za kosu, a skuta također, budući da je bogat izvor proteina i mliječne kiseline, koji pomaže u poboljšanju gustoće.

5. Kokosovo mlijeko, glicerin, vitamin E i aloe vera

Sastojci:

  •  2 žlice kokosovog mlijeka
  •  3 žlice aloe vera gela
  •  1 čajna žličica meda
  •  1 žličica glicerina
  •  1 žličica ulja vitamina E

Priprema: Pomiješajte sve sastojke kako biste formirali pastu glatke i tekuće konzistencije. Prođite kroz kosu i stavite kapu za tuširanje kako biste spriječili mrlje na odjeći. Isperite ga nakon 40 minuta hladnom vodom.

Kokosovo mlijeko sadrži laurinsku kiselinu koja je dokazala svoju učinkovitost u opskrbi vlasišta esencijalnim aminokiselinama i vitaminima.

Imate obojenu kosu? Zaštitite je od UV zraka nošenjem šešira
Imate obojenu kosu? Zaštitite je od UV zraka nošenjem šešira

Aloe vera, sastojak je koji obećava rješavanje mnogih problema s kosom, puna je vitamina i antioksidativnih svojstava koja pomažu u liječenju prhuti, ublažavaju upalu, umiruju suho vlasište i vraćaju izgubljenu vlažnost vlasištu.

Glicerin je snažan humektant koji potiče funkciju barijere kože i poboljšava hidrataciju u uvjetima suhe kože. Med je također fantastičan sastojak za kosu — njegova nevjerojatna omekšavajuća, umirujuća i ovlažujuća svojstva održavaju kožu i kosu mekima, a istovremeno uravnotežuju pH razinu.

Posljednje, ali ne manje važno, poseban sastojak ove maske za regeneraciju kose je vitamin E, koji je poznat po svojim antioksidativnim i hidratantnim svojstvima koja ne samo da smiruju suhu kožu, već je i štite od UV oštećenja, piše Pinkvilla.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO