Ovaj recept posebno će se svidjeti ljubiteljima džin tonika, ali i onima koji paze na prehranu. Naime, u ovom kuhanom džinu nema šećera, već se sve zasladi medom i super začinima
Dosadilo vam je kuhano vino? Onda je vrijeme za kuhani džin
Sastavni dio svakog adventa je kuhano vino. S obzirom na to da je ova godina u svemu nešto drugačija, mnogi umjesto vina kuhaju džin.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Osobito za one koji su i inače ljubitelji džin tonika. Najbolje od svega je da se lako priprema kod kuće i da nema dodatnih šećera. Samim time ima i manje kalorija. Za pripremu ovog toplog napitka koji će grijati nepce u hladnim prosinačkim večerima potrebni su džin, prirodni sok od jabuke, med i začini poput cimeta, klinčića, đumbira te zvjezdastog anisa.
Osim toga, oni koji žele isprobati tamniju verziju kuhanog džin tonika mogu, umjesto prirodnog soka od jabuke, u džin dodati sok od crnog ribiza ili crnoga grožđa. Kuhani džin će biti jednako ukusan.
Možete ga poslužiti na obiteljskom okupljanju ili druženju s prijateljima, a svi će biti oduševljeni njegovim okusom.
Kuhani džin
SASTOJCI:
25 mililitara džina
200 mililitara soka od jabuke
žličica meda, cimet, klinčić, đumbir, zvjezdasti anis
PRIPREMA:
Zagrijte 200 mililitara prirodnog soka od jabuke sa žličicom meda i dodajte začine prema želji, kao što su cimet, klinčić, đumbir i/ili zvjezdasti anis. Kad to zakuha, ugasite plamen. U tu smjesu ulijte 25 mililitara omiljenog džina. Ako imate jabuku, izrežite je na kolutiće i ubacite nekoliko komada te poslužite dok je vruće. Dodajte limun za dekoraciju.