Obavijesti
Doručak kroz povijest: Jela se kruh i mast, palenta i inćuni
Komentari 35
Važna obavijest:

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .

fb
....friški kruh namazan svinjskom mašću,malo posoljeno i domaći paradajz....delikatesa.....
glas-naroda
Krumpir na kockice pecen na putru, kašica na mlijeku ili riža kuhana na mlijeku, bijeli ili žuti žganci sa putrom, šmargl- trajbana jaja i brašno, prežgana juha Prikaži još ↓
Dk
ajmee, to sam jela kao klinka i bilo je predobro i ništa nam nije bilo.....ili kad bi baka skuhala žgance od krumpira i uz to smo jeli ukiseljeni zeleni paradaj Prikaži još ↓
conte
u ratu smo mazali mast na kruh i posipali s cukarom jer nije bilo ničega drugoga. i sad mi se okrene želudac kad se toga sjetim...
vi
Pa čak i stručnjaci za prehranu tvrde da je prava domaća mast kvalitetnije od raznih ponuđenih ulja osim originalnog maslinovog, kojeg zapravo ne možeš ni kupit Prikaži još ↓
melidony
Pa ja se sjećam da smo kao djeca jeli kruh i mast, posoljen ili pošećeren ili posut crvenim paprikom.Ne sjećam se da je bilo toliko dijabetesa i pretilosti. Ima Prikaži još ↓
fi
a tek supice od kruha- stari kruh namočen u mlijeko pa u jaja a onda popržen na ulju nakon čega se posipao sa šećerom ili slatkom paprikom pa čak i kiselim vrhn Prikaži još ↓
john_doe
u dalmaciji su se jele slane srdele prije nego incuni...
Da
@Funky jedino sto bi umjesto paradajza uzeo mladi luk (kapulu) e to je stavrno divota :)
Mi
U Engleskoj se tradicionalno, čaj pije tek stotinjak godina, tako da taj tradicionalni doručak ne možete porediti sa npr. Egiptom u kojem se pivo (tradicionalno Prikaži još ↓
Važna obavijest:

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .