....friški kruh namazan svinjskom mašću,malo posoljeno i domaći paradajz....delikatesa.....
glas-naroda
02.9.2014.
Odustani
Krumpir na kockice pecen na putru, kašica na mlijeku ili riža kuhana na mlijeku, bijeli ili žuti žganci sa putrom, šmargl- trajbana jaja i brašno, prežgana juha
na nekoliko nacina, bijela juha ili ti vrnjena juha. To i danas jedemo a svi koji nisu probali niti neznaju kakvih finih jela ima, a bitna je priprema i izvorne domace namirnice za pripremu ali i imati nekoga od starije generacije koji zna i želi sve to znanje prenesti na mlađe.
Prikaži još ↓
Dk
Deaktivirani korisnik
01.9.2014.
Odustani
ajmee, to sam jela kao klinka i bilo je predobro i ništa nam nije bilo.....ili kad bi baka skuhala žgance od krumpira i uz to smo jeli ukiseljeni zeleni paradaj
z ili kukuruzni žganci sa domaćim maslom :):):):)........a sada ulijem u sebe šalicu kave i do ručka ne jedem ništa......
Prikaži još ↓
conte
02.9.2014.
Odustani
u ratu smo mazali mast na kruh i posipali s cukarom jer nije bilo ničega drugoga. i sad mi se okrene želudac kad se toga sjetim...
vi
vinja
01.9.2014.
Odustani
Pa čak i stručnjaci za prehranu tvrde da je prava domaća mast kvalitetnije od raznih ponuđenih ulja osim originalnog maslinovog, kojeg zapravo ne možeš ni kupit
i. Sjećam se svinja koje su naši seljaci uzgajali, jedne za meso, druge za mast. I po tome smo bili poznati, izvozili u druge zemlje a danas nažalost uvozimo smrznutu svinjetinu tko zna odakle. Tako je i sa svim ostalim pa se čovjek pita tko su ljudi koji određuju takvu politiku kad se u vlastitoj zemlji može proizvesti hrane kakvu poželiš.
Prikaži još ↓
melidony
02.9.2014.
Odustani
Pa ja se sjećam da smo kao djeca jeli kruh i mast, posoljen ili pošećeren ili posut crvenim paprikom.Ne sjećam se da je bilo toliko dijabetesa i pretilosti. Ima
mo na stotine shoping centara kojima je uvozni lobiomogućio da uvoze sve moguće pa nekad i neznamo čemo smo sve izloženi.A imamo sve za domaću prehrambenu industriju .(Koji smo imali a nešto je i ostalo,što treba sačuvati a ostalo osposobiti za proizvodnju!
Prikaži još ↓
fi
fijuman
02.9.2014.
Odustani
a tek supice od kruha- stari kruh namočen u mlijeko pa u jaja a onda popržen na ulju nakon čega se posipao sa šećerom ili slatkom paprikom pa čak i kiselim vrhn
jem. mnoga djeca neznaju kako je bilo u naše doba., a da ne spominjem šatoe od svježih jaja i šećera koji su bili super kalorijska bomba,također se jela kajgana od podinstanog crvenog luka i jaja i nismo se bunili niti smo smjeli prigovarati.
Prikaži još ↓
john_doe
01.9.2014.
Odustani
u dalmaciji su se jele slane srdele prije nego incuni...
Da
Dakox
01.9.2014.
Odustani
@Funky jedino sto bi umjesto paradajza uzeo mladi luk (kapulu) e to je stavrno divota :)
Mi
MirsadOkanovic
01.9.2014.
Odustani
U Engleskoj se tradicionalno, čaj pije tek stotinjak godina, tako da taj tradicionalni doručak ne možete porediti sa npr. Egiptom u kojem se pivo (tradicionalno
i masovno) ne pije već petstotinjak godina, od dolaska islama.
Prikaži još ↓
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .