Jedinstven okus domaćih slastica iz leda dobit ćete dodate li im mljevene kekse, kockice čokolade ili svježe narezano voće i sirupe
Domaći sladoledi koje obožavaju i djeca i odrasli
Dodatnim miksanjem dva sata nakon smrzavanja domaći sladoled postat će gladak poput svile. Ljetnu slasticu zamrzavajte najmanje šest sati jer ćete tek tada biti sigurni da je potpuno čvrsta. Smrzavate li u velikoj posudi, tako da smjesa nije dublja od 3 cm, možete ga jesti već nakon tri sata.
Domaći sladoledi s jakom crnom čokoladom mogli bi maloj djecu biti prejaka okusa, stoga im poslužite lakše varijante poput voćnih ili vanilije. Jedinstven okus domaćih slastica iz leda dobit ćete dodate li im mljevene kekse, kockice čokolade ili svježe narezano voće. Prelijte ih sirupima voćnih okusa te medom
>>>Izvadite li sladoled iz zamrzivača najmanje desetak minuta prije posluživanja, spriječit ćete hladan “šok” za grlo i zube
SLADOLED OS ČOKOLADE
Sastojci: 2cijela jaja, 2 žumanjka, 1 dag šećera u prahu, 25 dag čokolade za kuhanje, 6 dl slatkog vrhnja
Priprema: Izmiksajte jaja, žumanjke i šećer te im dodajte čokoladu i 3 dl vrhnja otopljene na pari. Smjesu zgusnite na pari. Ostatak vrhnja istucite te umiješajte u ohlađenu čokoladnu smjesu. Ohladite.
SLADOLEDNI UŽITAK OD VANILIJE
Sastojci: 2 jaja, 60 g šećera u prahu, 3 dl slatkog vrhnja, 1-2 čajne žličice ekstrakta vanilije
Priprema: Izmiksajte bjelanjke pa postupno umiješajte šećer. Posebno istucite slatko vrhnje. Izmiksajte žumanjke i ekstrakt vanilije. Umiješajte tučeno vrhnje u smjesu od bjelanjaka i šećera. Dodajte i žumanjke. Ohladite.