Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Domaća šalša s bosiljkom bit će spremna cijelu zimu za jelo

Domaća šalša s bosiljkom bit će spremna cijelu zimu za jelo
1

Kako bi još dugo uživali u okusima ljeta, pripremite šalšu i spremite je u staklenke. U hladnjaku može dugo stajati pa će vam uvijek biti spremna za jelo. Dovoljno ju je samo podgrijati

Sastojci: 

  • 500 g rajčica
  • luk
  • 3 češnja češnjaka
  • 4 žlica maslinova ulja
  • sol, papar
  • bosiljak
  • listići svježeg origana
  • žličica i 1/2 smeđeg šećera

Korak 1: Očistite luk i češnjak te ih sitno nasjeckajte. Rajčice uronite u zavrelu vodu i ostavite nekoliko sekundi. Zatim ih malo prohladite mlazom vode i ogulite kožu te nasjeckajte.

Korak 2: U zdjeli na zagrijanom ulju pirjajte luk oko 5 minuta dok ne omekša. Dodajte rajčicu i češnjak. Kad zavrije, umiješajte šećer i pirjajte na laganoj vatri dok rajčica ne omekša, a umak se ne zgusne. Začinite solju i paprom, origanom i bosiljkom.

Korak 3: Vruću šalšu možete pospremiti u sterilizirane hermetički zatvorene posude, koje mogu stajati u hladnjaku više vremena. Posloženu šalšu u staklenkama u tom slučaju zalijte s još maslinova ulja po vrhu.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 8