Dok još nije vrijeme za more - najbolje toplice u Hrvatskoj | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Dok još nije vrijeme za more - najbolje toplice u Hrvatskoj

Dok još nije vrijeme za more - najbolje toplice u Hrvatskoj

Wellness kultura donijela nam je niz lokacija na kojima se u samo par dana možemo opustiti i detoksicirati, uživati u masažama te plivati u raznim unutarnjim i vanjskim bazenima

VIDEO

Hrvatska ima niz prirodnih termalnih izvora, koji privlače sve one koji žele višednevnu relaksaciju i rehabilitaciju tijela. Toplice su smještene diljem čitave Hrvatske, ponajprije kao male oaze opuštanja, uglavnom dalje od gradske vreve. 

Terme Tuhelj

Definitivno među najpopularnijim termama, nalaze se u predivnom djelu Hrvatskog Zagorja.

Poznati su po raznim bazenima, čak 8 ih ima termalnu vodu, a tu su i saune te wellness dio za cijelu obitelj. Imaju impresivan vodeni planet, na čak 15 000 m2, razne su atrakcije raspoređene vani i unutra.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Brian je skočio iz bazena na vrhu zgrade visoke 294 metara i sletio na plažu u Dubaiju 00:55

Poseban dio posvećen je upravo saunama, tu su 4 finske, 3 parne saune te laconium, odnosno suha kupelj. Prostor 'svijet sauna' ima čak i whirlpool na terasi koja je ljeti ujedno nudističko sunčalište.

Bačvograd kraj Šibenika: Spavaj u velikoj bačvi i jedi sve domaće
Bačvograd kraj Šibenika: Spavaj u velikoj bačvi i jedi sve domaće

Osim toga, tu je i whirlpool u zatvorenom dijelu, popularan tijekom čitave godine. Nakon saune tu je velika prostorija s vodenim krevetima i ljuljačkama.

Daruvarske toplice

Nalaze se u srcu Daruvara, no specifične su po očuvanju prirode i izvora termalne vode i mineralnog blata. Centar je izgrađen na samim izvorima ljekovite vode te ga često posjećuju sportaši, upravo radi kvalitete ponude.

Osim suvremenih načina rehabilitacije, tu su razne spa i wellness prostorije, bazeni na otvorenom i unutra. Imaju dva otvorena i jedan zatvoreni bazen s ljekovitom vodom, fitness, jacuzzi, finsku saunu, parnu saunu te sobu za opuštanje.

Među tretmanima ističe se onaj s blatom te razni rituali za oblikovanje tijela. 

Terme Jezerčica

Smještene u srcu predivnog zelenog Zagorja, na izvoru ljekovite vode, relativno nedavno su preuređene te sada nude novi vodeni park, uz Wellness dio koji broji čak 2800 metara kvadratnih.

Nedaleko su Zagreba te su popularne kao destinacija za vikend ili barem jedan dan.

Ljeto u Zagorju

Imaju unutarnji i vanjski vodeni park te niz bazena za djecu i odrasle. Dobar dio otvoren je čitavu godinu, a tu su i 2 whirlpoola.

Popularne su i za obitelji, jer djecu privlači veliki bazen s toboganima te ljuljačke uz sprave za penjanje.

Veliki spa centar uključuje 5 sauna te veliki broj masaža koje provode fizioterapeuti. S godinama je to postala omiljena wellness destinacija za sve one koji žele opuštanje daleko od gradske vreve.

Bizovačke toplice

Nedaleko Osijeka, nalaze se toplice direktno smještene na izvoru ljekovite vode. Poznate su i po tome da imaju najtopliju jodnu hipertermalnu vodu u Europi.

Davor Javorović/PIXSELL

Najveći vodeni park u istočnoj Hrvatskoj, koji se proteže preko 4.000 m2, nalazi se zapravo na ostacima Panonskog mora.

Kompleks nudi i niz drugih sadržaja za relaksaciju te brojne terapije u bazenima s termomineralnom vodom do elektroprocedure i limfne drenaže.

Stubičke toplice

Stubičke su također u Zagorju, nedaleko Jezerčice. To je mjesto još u 19. stoljeću bilo hit lječilišnog turizma, jer njihova je ljekovita termalna voda temperature od 46 do 63 stupnjeva Celzijusa na izvoru poznata po iscjeljujućim svojstvima.

Smatraju ih jednim od najboljih hrvatskih toplica za rehabilitaciju radi Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju. Dokazano pogoduje liječenju raznih povreda, upala mišića, te reumatizma .

Vanjski bazeni rade od proljeća, a unutarnji tijekom čitave godine.

U spa centru imaju parnu saunu, finsku saunu, infracrvenu te niz drugih.

U pripremi je novi projekt Stubaki koji će Stubičkim Toplicama dati jednu novu dimenziju visokokvalitetnog turizma. Stubaki će se sastojati od specijalne bolnice, tri hotela – Grand hotela, Maksimilijana i Stubaka, wellness-centra i impozantnog vodenog parka, a cijeli kompleks povezivala bi prometnica s biciklističkom i pješačkom stazom te parkiralištima.

Terme Sveti Martin

Sveti Martin je vrlo popularna destinacija za vikend ili više dana. Nalazi se u predivnom i idiličnom okruženju Međimurja te je okružena s čak 27 hektara predivne prirode.

Mnogi ih smatraju najboljima u Hrvatskoj upravo radi stogodišnje tradicije kupališnog turizma s jednom od najzdravijih termalnih voda u Europi.

Popularne su i radi kombinacije aktivnog odmora te modernog wellness doživljaja.

Krapinske toplice

Još jedne toplice u Zagorju, od Zagreba su udaljene 45 kilometara. Stari dokumenti otkrivaju da kao lječilište s hipertermalnom mineralnom vodom datira još iz davne 1868. godine.

S vremenom su se modernizirali, danas tamo postoji i vodeni park Aquae Vivae, ukupne površine 18.000 četvornih metara. Ima pet unutarnjih bazena te jedan vanjski s više od 160 vodenih atrakcija kao što su slapovi i gejziri. Klinci obožavaju unutarnji tobogan, dugačak čak 60 metara te bazene s valovima.

Punjeni su prirodnom, izvorskom, ljekovitom, termomineralnom vodom od 28 – 38 stupnjeva Celzijusa.

Osim klasičnih, tu je i jedan bazen za ronjenje dubok 4,5 metra. Dostupna je i profesionalna oprema za ronjenje te instruktori.

Istarske toplice

Istarske Toplice smještene su na sjeverozapadnom dijelu Istre. Nalaze se u netaknutoj prirodi izvan gradskog naselja gdje zelenilo, mir i tišina stvaraju poseban ugođaj za potpuni odmor.

Danas su Istarske Toplice u privatnom vlasništvu te imaju status lječilišta u kojem se provode i sve ostale procedure fizikalne terapije pod stručnim specijalističkim nadzorom.

Top terme Topusko

Smještene su u Sisačko-moslavačkoj županiji. Termomineralna voda, kao najvažniji prirodni resurs, geografski položaj i klima, te uređeni kompleks, kao i ljudski faktor, doprinijeli su da danas Top Terme pružaju veoma širok spektar zdravstvenih i turističkih usluga.

Zdravstveni programi, kapaciteti za seminare i manje kongrese te sportsko-rekreativni sadržaji pružaju bezbroj mogućnosti za odmor, zdravlje, uživanje u predivnom prirodnom okuženju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

Ovi horoskopski znakovi nikad ne bi smjeli biti u ljubavnoj vezi
KAO ULJE I VODA

Ovi horoskopski znakovi nikad ne bi smjeli biti u ljubavnoj vezi

Razumijevanje znakova Zodijaka i njihove potencijalne kompatibilnosti može ponuditi vrijedan uvid u vaše odnose. U svijetu astrologije neke su kombinacije poput vode i ulja – jednostavno se ne miješaju dobro

Baka Andrea (54) spavala je s 800 frajera, a sada se konačno skrasila: I dalje ću se zabavljati
VRLO JE AKTIVNA

Baka Andrea (54) spavala je s 800 frajera, a sada se konačno skrasila: I dalje ću se zabavljati

Bodibilderica, koja kaže da njezine veze nikad ne traju dugo, svaki tjedan provodi sate u teretani kako bi održala svoj izgled. Opušta se tako da vježba golu jogu
Kakav je osjećaj umiranja? Evo što o tome kažu istraživanja
VIŠE JE FAZA

Kakav je osjećaj umiranja? Evo što o tome kažu istraživanja

Mnogi su ljudi tijekom povijesti proveli svoje živote pokušavajući shvatiti što se događa kada umremo. Iako postoji mnogo teorija, niti jedna još nije dokazana