Dočekajte ljeto na jedinstven način na Astrofestu u Višnjanu | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Dočekajte ljeto na jedinstven način na Astrofestu u Višnjanu

Dočekajte ljeto na jedinstven način na Astrofestu u Višnjanu

Program je besplatan, a traje od 21. pa do 22. lipnja do 6 sati ujutro kada će se dočekati izlazak sunca uz glazbeni program Andree Pongrac na handpanu

VIDEO

Doživite ljepotu zvjezdanog neba pod vodstvom astronoma Korada Korlevića u Zvjezdarnici Višnjan, na jedinstvenoj manifestaciji Astrofest. Rezervirajte 21. lipnja i dočekajte ljetni solsticij na jedinstven način.

Ovogodišnji Astrofest, koji je za posjetitelje besplatan, donosi niz zanimljivih sadržaja. Posjetitelji će moći sudjelovati u znanstvenim radionicama za djecu i mlade, slušati popularno znanstvena predavanja, promatrati nebeska tijela teleskopom, uživati u spektakularnom paljenju velikog krijesa te uživati u bogatom glazbenom programu i gastro-enološkoj ponudi. Program traje sve do 22. lipnja do 6 sati ujutro kada će se dočekati izlazak sunca uz glazbeni program Andree Pongrac na handpanu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:39

Zvjezdarnica Višnjan, kojom upravlja udruga Astronomsko društvo Višnjan, osim bogatog znanstveno-istraživačkog rada u području praćenja malih tijela Sunčeva sustava, već dugi niz godina, u suradnji sa brojnim udrugama i ustanovama, održava programe namijenjene djeci koja žele upoznati svijet znanosti i tehnologije na nov i zanimljiv način. Jedan od načina popularizacije znanosti je i sada već tradicionalna manifestacija Astrofest koja se održava na dan ljetnog solsticija, 21. lipnja.

Od prošle, 2023. godine, manifestacija ima novi koncept koji se pokazao vrlo dobro prihvaćenim od strane posjetitelja, a kojih je bilo više od tri tisuće. Ciljane skupine su obitelji s djecom, zaljubljenici u astronomiju i znanost općenito, geek-ovi i svi oni koji žele iskusiti nešto drugačije na ovim našim prostorima.

Gledanje u nebo puno zvijezda idealno je za romantični spoj
Gledanje u nebo puno zvijezda idealno je za romantični spoj

Posebno valja istaknuti da će u programu Astrofesta nastupiti renomirani astronom Korado Korlević, pod čijim je vodstvo, zvjezdarnica postala centar izvrsnosti u praćenju i otkrivanju malih tijela Sunčeva sustava. Njegova predavanja i radionice nisu samo informativna već i motivacijska, potičući mlade umove na istraživanje i otkrića. Nadalje, u programu Astrofesta nastupit će i Mateo Paulišić, također istaknuti predavač, poznat je po svojoj sposobnosti da složene znanstvene koncepte približi široj publici. Tu je i Vernesa Smolčić, najpoznatija hrvatska astrofizičarka, sveučilišna profesorica i voditeljica platforme Astroučionica koja jednostavnim jezikom objašnjava svemir održat će predavanje na temu "10 stvari koje niste znali o Mjesecu".

Astrofest je besplatan i prilagođen svim posjetiteljima, uključujući osobe s invaliditetom. Ove godine, organizatori su pripremili još bogatiji program uz angažman preko 70 volontera, osiguravajući nezaboravno iskustvo za sve. Pridružite se Astrofestu 2024 u Višnjanu i doživite čaroliju zvijezda uz vrhunski program i jedinstvenu atmosferu.

Program Astrofest 2024:

· 17:00 - Znanstvene radionice za djecu

· 18:30 - Predstava za djecu: Pčelica Maja - Teatar Naranča

· 19:15 - Predavanje: Relativnost bez vele matematike na čakavici - Mateo Paulišić

· 20:30 - Predavanje: Deset stvari koje niste znali o Mjesecu - Vernesa Smolčić

· 21:45 - Predavanje: Mitska bića istarskog poluotoka - Korado Korlević

· 23:00 - Paljenje krijesa ft. BUMBnjARI - nastup uživo!

· 23:45 - Hitovi s planeta Zemlje - DJ Neno®malan

· 02:30 - DJ Teddy Lee

· 05:00 - Doček izlaska sunca uz handpan - Andrea Pongrac

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Ovi horoskopski znakovi nikad ne bi smjeli biti u ljubavnoj vezi
KAO ULJE I VODA

Ovi horoskopski znakovi nikad ne bi smjeli biti u ljubavnoj vezi

Razumijevanje znakova Zodijaka i njihove potencijalne kompatibilnosti može ponuditi vrijedan uvid u vaše odnose. U svijetu astrologije neke su kombinacije poput vode i ulja – jednostavno se ne miješaju dobro

Baka Andrea (54) spavala je s 800 frajera, a sada se konačno skrasila: I dalje ću se zabavljati
VRLO JE AKTIVNA

Baka Andrea (54) spavala je s 800 frajera, a sada se konačno skrasila: I dalje ću se zabavljati

Bodibilderica, koja kaže da njezine veze nikad ne traju dugo, svaki tjedan provodi sate u teretani kako bi održala svoj izgled. Opušta se tako da vježba golu jogu
Kakav je osjećaj umiranja? Evo što o tome kažu istraživanja
VIŠE JE FAZA

Kakav je osjećaj umiranja? Evo što o tome kažu istraživanja

Mnogi su ljudi tijekom povijesti proveli svoje živote pokušavajući shvatiti što se događa kada umremo. Iako postoji mnogo teorija, niti jedna još nije dokazana