Dobitnice maturalnih haljina: Klara, Lucija, Petra, Jana i Sara su zablistale na svoj veliki dan | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 67

Dobitnice maturalnih haljina: Klara, Lucija, Petra, Jana i Sara su zablistale na svoj veliki dan

Dobitnice maturalnih haljina: Klara, Lucija, Petra, Jana i Sara su zablistale na svoj veliki dan
18

U suradnji s dizajnerima Zoranom Mrvošem i Ivicom Skokom te brendovima Krie Design, Daniella Maleza i Duchess, 24sata je darovao pet posebnih haljina posebnim djevojkama

VIDEO

Vriska i smijeh s druge strane telefona koje smo čuli kad smo curama i njihovim roditeljima javljali da su osvojile maturalnu haljinu bili su prva potvrda koliko je mladim ženama važan taj veliki dan. Iako današnjim srednjoškolkama lijepe haljine i visoke potpetice nisu strane, maturalna haljina ipak je nešto sasvim drugo. Te su večeri prvi put odrasle, a tako ih i svi vide - roditelji, profesori, a i one tako vide sebe.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Splitski gimnazijalci su proslavili 65. godišnjicu mature: 'Bilo nas je 91, sad nas je 32' 00:56

U suradnji s dizajnerima Zoranom Mrvošem i Ivicom Skokom te brendovima Krie Design, Daniella Maleza i Duchess, 24sata je darovao pet posebnih haljina posebnim djevojkama. Iz mora kreativnih prijava na nagradni natječaj bilo je vrlo teško izdvojiti pet cura čije su nam se prijave posebno dojmile, a niti jedna naša maturantica nije se prijavila sama.

- Moja kći Petra visoka je 145 cm i nigdje ne može pronaći haljinu koja joj odgovara - napisao je u prijavi Darko Lukačin, Petrin (19) tata, koji nam je poslije rekao kako njegova kći ima problema s pronalaskom odgovarajuće odjeće zbog svoje visine.

Prijavu za natječaj vidio je u novinama na kavi i odmah je odlučio prijaviti kćer kako bi je obradovao haljinom baš po njezinoj mjeri. Petra ima poremećaj rasta, pa je u drugom razredu osnovne samo prestala rasti.

Kad smo upoznali Petru, stigla je spremna, sa štiklama u ruci, na isprobavanje haljine.

- Moje štikle su veličina 33 i rađene su po mjeri. Imam dva para, tako da mi samo treba haljina - otkrila nam je dok smo pregledavale haljine u ateljeu brenda Duchess.

Petra ima dugu plavu kosu i bilo joj je važno da haljina bude u plavoj nijansi. Nakon detaljnog pregleda izbor je pao na tamnoplavu haljinu koju su u Duchessu potom potpuno prilagodili Petrinoj veličini. Nakon nekoliko probi, maturantica Trgovačke škole Zagreb bila je spremna za svoj veliki dan.

Studenti sami osmislili i izradili sve za reviju završnih radova
Studenti sami osmislili i izradili sve za reviju završnih radova

- Bila sam vrlo sretna kad sam čula da sam dobila haljinu, puno mi to znači - rekla nam je Petra, koja je planira nositi i poslije, kad maturalna večera postane samo lijepo sjećanje.

- Ponosni smo što smo sudjelovali kao brend u ovom lijepom natječaju i što je našu haljinu osvojila zaista posebna maturantica. Petra je vrlo simpatična i skromna, a prvi smo put sužavali haljinu koja je bila prvotno namijenjena za reviju. Cijeli proces bio nam je izuzetno simpatičan, a na kraju je sve prošlo bez ikakvih problema.

Ona je haljinom bila oduševljena, a to nam je najvažnije - rekao nam je Antun Tin Brišar, dizajner koji stoji iza brenda Duchess uz Snježanu Schillinger.

Maturantica Klara Volenik (17) putovala je gotovo pet sati vlakom iz Virovitice do Zagreba u atelje dizajnerice Danielle Maleze na probu haljine i mjerenje. Klari termin za probu nije bilo jednostavno pronaći jer pohađa dvije srednje škole - Glazbenu školu “J. Vlašimsky” i Prirodoslovno-matematičku gimnaziju Petra Preradovića u Virovitici. Odlična učenica u obje, kako je u prijavi istaknula njezina mama, upravo se spremala za glazbeno natjecanje u Italiji.

- Željela sam haljinu koja će biti svečana i prekrasna, u kojoj ću poslije moći i svirati na klaviru - rekla je Klara, a dizajnerica Daniella već je savršenu haljinu imala u glavi.

Tamnoplava haljina na jedno rame s velikom mašnom ubrzo je bila gotova prema Klarinim mjerama.

- Zbilja je prekrasna, hvala vam puno - raznježila se vrijedna učenica, koja je svoj uspjeh u dizajnerskom komadu već proslavila.

Maturanticu Zdravstvenog učilišta Luciju Šulj (18) na naš natječaj prijavila je susjeda, koja je odmah u prijavi istaknula kako nema dovoljno mjesta da opiše koliko je divna njezina mala susjeda iz zgrade. Nakon niza nesretnih događaja, Lucija je saznala da je dobila haljinu, i to onu koja joj je u natječaju bila favorit.

- Bijela haljina dizajnera Zorana Mrvoša mi je prekrasna, toliko da me je čak strah nositi je da se ne uništi. Jako sam sretna što sam je osvojila, hvala vam - skromno nam je rekla na probi haljine.

Lucijin tata jedan je od stradalih u odronu smeća na Jakuševcu. Slomio je par rebara, a kako nam kaže maturantica, dobro se oporavlja od ozljede.

- Maturalna nam je na dan ispita iz matematike. Nismo mogli drukčije organizirati jer nije bilo više mjesta u salama, pa ćemo se ujutro stresirati, a poslije ćemo se veseliti - kaže vesela Lucija, kojoj je dizajner Mrvoš haljinu radio po mjeri, pa nije ni čudno što na njoj stoji kao salivena.

- Zbilja je prekrasna, jako sam zadovoljna - rekla je maturantica dok je spremno pozirala fotografu u ateljeu.

Iskreno oduševljenje preko telefona čulo se i u glasu mame Dunje, čija kći Jana Krišto (18) završava zagrebačku X. gimnaziju odličnim uspjehom.

Zagreb: Maturantica Jana isprobava haljine za maturalnu večer dizajnera Ivice Skoke

- Moja kći jako voli Skoku, vrlo je skromna i operirala je srce. Dolazi iz obitelji u kojoj je sedmero djece i željela bih da zasja - napisala je između ostalog Janina mama u prijavi.

Maturantica je na probu stigla u atelje svog omiljenog dizajnera i izbor je pao na svijetloplavu dugu haljinu s otvorenim leđima. Dok je probavala haljinu, Jana nam je ispričala da je srce operirala prije dvije godine. Kako kaže, imala je dva spojena srčana zaliska, pa je to bila malo teža operacija. Danas se osjeća odlično.

Krenuli su super ljetni popusti, isplati se prošetati trgovinama
Krenuli su super ljetni popusti, isplati se prošetati trgovinama

- Haljina je prekrasna, jako mi se sviđa kroj, kao i boja. Maturalna je prošla super, vrlo sam sretna - javila nam je Jana.

Bivša juniorska viceprvakinja Europe u gimnastici, maturantica Sportske gimnazije Sara Šulekić (18), također se pronašla među prijavljenim kandidatkinjama.

- Stalno putuje jer hvata Olimpijske igre, pa ne stigne tražiti haljinu - napisao je njezin tata Mladen uz emoji smajlića, ponosan na svoju uspješnu kćer.

Sara je u poslovnicu Krie Designa stigla po svoju haljinu između mnoštva treninga. Na nadolazeće Olimpijske igre nije se plasirala, no Sara nastavlja trenirati punom parom i jednog dana planira ostvariti svoj san.

- Haljina je savršena za moju građu, baš mi se sviđa. Jako je elegantna - rekla nam je Sara dok je razmišljala bi li radije haljinu u kraljevskoj plavoj ili u crnoj boji. Izbor je na kraju pao na crnu, a sportašica je zadovoljno s haljinom u ruci otišla na trening. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 67

VIDEO

Pokazatelji da koristite previše deterdženta dok perete rublje
SAVJET VIŠE

Pokazatelji da koristite previše deterdženta dok perete rublje

Kod modernih perilica rublja koje koriste manje vode od tradicionalnih previše deterdženta neće se otopiti i rublje neće biti dobro oprano. Osim toga, postat će grubo i neudobno

Mjesečni horoskop za srpanj: Djevicama će sve ići po planu, a Ribe će biti sretne i zaljubljene
ŠTO VAM NOSI LJETO?

Mjesečni horoskop za srpanj: Djevicama će sve ići po planu, a Ribe će biti sretne i zaljubljene

Plus+ Lavovi će se u srpnju odlično zabavljati, biti pričljivi, osvajati druge svojim izgledom i smislom za humor. Sreća im dolazi kroz druženje i putovanja. U prvoj polovini mjeseca budite strpljiviji i kontrolirajte ljutnju
Znate li što je Kundalini seks? Ako niste, morate ga isprobati!
ZA VRHUNSKE ORGAZME

Znate li što je Kundalini seks? Ako niste, morate ga isprobati!

Primarni cilj tantričkog seksa nije postizanje orgazma, već emotivno i fizičko zbližavanje partnera. To je oblik intimnosti koji dopušta da dvoje ljudi postanu kao jedno i da se njihove energije strastveno susretnu