Najveći problem s avokadom, osim ako ga ne koristite u velikim količinama i iskoristite cijelog isti dan, je što posmeđi vrlo brzo nakon rezanja. Ova žena otkrila je kako to spriječiti
Dobar trik kako da avokado ne potamni sve dok ga ne pojedete
Osnivačica Facebook stranice 'Slow Cooker Recipes & Tips' kaže da je pronašla način kako zamrznuti narezan avokado svjež očišćen od kore te da ga taj trik čini jednostavnim za korištenje kada zatrebaju za pripremu obroka ili kao dodatak sendvičima.
POGLEDAJTE VIDEO kako napraviti masku za lice od avokada:
Pokretanje videa...
- To je moj trik koji primjenjujem na avokadu. Čula sam da se može kupiti zamrznut, ali ga nigdje takvog nisam pronašla za kupiti pa sam pomislila: 'Zašto ga sama ne bih smrznula?'. I mogu vam reći da je to nevjerojatno dobar trik - objasnila je i dodala da joj ovakav način skladištenja omogućava da ga ima pri ruci i spremnog za korištenje tijekom cijele godine.
Naime, kada ga zamrzne, avokado neće potamniti, odnosno posmeđiti s vremenom. Ali, važno je pridržavati se nekih pravila. Nakon što kupite svježi avokado, prerežite ga na pola, odvojite ga od kore i narežite na šnite. Sve komade posložite na papir za pečenje pa to tako zamrznite. Neka ostane u zamrzivaču jedan dan, a zatim šnite avokada preselite u vrećicu i vratite u zamrzivač.
Zamrzavanje odvojenih šnita pa tek tada stavljanje u vrećicu sprječava da se svi komadi zalijepe jedan za drugi te bez problema možete vaditi komad po komad, ovisno koliko vam bude potrebno za pripremu obroka, prenosi Mirror.
POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:
Pokretanje videa...