Počela je kopirati klasične francuske tehnike za iscrtavanje tijesta. Sada inspiraciju traži u prirodi te joj površina tijesta često izgleda kao raskošan vrt
Do nedavno nije ni znala ispeći kruh, a sad je prava majstorica
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Slavni kuhar otkrio je najbolji recept za desert od 2 sastojka
Ovih dana Instagram feed prepun je fotografijama svježeg ispečenog domaćeg kruha. Mnogi su izolaciju iskoristili kao priliku za brušenje kulinarskih sposobnosti.
Instagram profil blondieandrye iza kojeg je Hannah Page iz SAD-a, prepun je savršeno pečenog kruha u raznim oblicima, bojama i motivima proljeća, piše Insider.
Ona neprestano pretvara kruh, baguette i druge varijacije tijesta u prekrasna umjetnička djela.
- Prvi put sam pekla kruh prema receptu jednog popularnog pekara iz New Yorka. To je bio moj prvi kruh rađen sa komercijalnim kvascem - kaže.
Sve se promijenilo šest mjeseci nakon što je Page napravila svoje kiselo tijesto za kruh.
- Kada napravite svoj ferment za kruh koji vam odgovara, više se nikada nećete vraćati na stare recepte - kaže.
- Prije više od godinu dana počela sam razmišljati o izgledu. Više mi nije bio bitan samo okus već i estetika - kaže te dodaje da je u bilježnicama crtala razne linije i dizajne koji bi joj pali na pamet.
Počela je kopirati klasične francuske tehnike za iscrtavanje tijesta. Sada inspiraciju traži u prirodi te joj površina tijesta često izgleda kao raskošan vrt.
Mnogi pekari koriste šablone za iscrtavanje kore, no Page to radi uz pomoć alata.
- To je tanka oštrica i treba biti oprezan. Koristim i kuhinjske škare - kaže.
Ona ne zapisuje svoje recepte, nego koristi sastojke koje ima.
- Nikada nisam bila umjetnički tip. Nekada se u ovome ne bi mogla zamisliti i bila sam poprilično nespretna. Sada sam pronašla nešto u čemu sam dobra - kaže.
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: U izolaciji pokušavaju napraviti sendviče kao iz McDonald'sa
POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA - kuhar Ivan Pažanin
Pokretanje videa...