Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Desert koji osvaja: Tartlet sa svježim smokvama i narančom

Desert koji osvaja: Tartlet sa svježim smokvama i narančom

Ovom finom kolaču rijetki će moć odoljeti. Nije kompliciran za pripremu, nema puno sastojaka, a toliko je ukusan da ćete se teško zaustaviti samo na jednom komadu

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 100 g maslaca
  • 60 g šećera u prahu
  • naribana korica 1⁄2 naranče
  • žumanjak
  • 2 žlice vrhnja

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zdrave namirnice 01:33

Za nadjev:

  • 3 dl vode
  • 2 naranče
  • 180 g šećera
  • žlica ušećerene narančine korice
  • 3 žlice kukuruznog brašna
  • 2 jaja
  • smokve i jagode za ukras
Jela sa smokvama

Priprema:

  1. Umijesite prhko tijesto, zamotajte u foliju i stavite u hladnjak na pola sata.
  2. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Kalupe za pečenje premažite maslacem i pospite brašnom.
  3. Razvaljajte tijesto, oblikujte ih u krugove i njima obložite dno i stranice kalupa.
  4. Vilicom izbodite tijesto i pecite oko 10 minuta. Za nadjev izmiješajte kukuruzno brašno s malo vode.
  5. Stavite ostatak vode u lonac, dodajte narančin sok, ribanu koricu i sitno sjeckanu ušećerenu koricu, te smjesu od kukuruznog brašna. Miješajte na laganoj vatri dok ne zavrije, te kuhajte još minutu.
  6. Malo ohladite, umiješajte 4 žlica šećera i žumanjke.
  7. Ulijte na pečeno tijesto u kalupu, te pecite još 10 minuta na 150 °C.
  8. Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg, umiješajte postepeno ostatak šećera i pomoću slastičarske vrećice sa širokim otvorom smjesom prekrijte mini pite.
  9. Zapecite još nekoliko minuta dok snijeg ne dobije zlatno smeđu boju. Ukrasite smokvama.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1