Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Delicije na žlicu na Adventu u Zagrebu - fino za prste polizati

24sata placeholder

Na ovogodišnjem Fuliranju ugostitelji su pripremili bogati izbor jela iz raznih krajeva Hrvatske, Austrije i Azije. Poznati restoran Time pripremio je Grinch grah

Približavaju se dani u kojima ćemo intenzivno uživati u finim poslasticama, a prije i poslije jakih jela najbolje je pojesti nešto laganije. Naš su prijedlog topla, okrepljujuća jela "na žlicu", mirisna i sočna.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:41

Ugrijat će vas u tren oka i nakon što ih probate bit ćete spremni za nove snježne pustolovine i šetnje po gradu.

Na ovogodišnjem Fuliranju ugostitelji su pripremili bogati izbor jela iz raznih krajeva Hrvatske, Austrije i Azije. Poznati restoran Time pripremio je Grinch grah - s dodatkom pork bellyja, chilli guajilla, vrhnja, avokada i korijandera.

Za austrijski štih pobrinuo se Wurst bar koji nudi Goulaschzuppe.

Za okuse Azije tu je Kansui ramen bar na čelu s Vidom Nikolićem.

Pripremaju Tonkotsu ramen - japansku juhu od svinjetine s domaćim ramen rezancima, glaziranom svinjskom potrbušinom, shiitake gljivama, miso piletinom, mariniranim bambusom i ramen jajem te Vindaloo od janjetine i junećih obraza - gulaš od janjećih koljenica i junećih obraza, uz dodatak garam masale, kokosovog mlijeka, začina, raite s krastavcima i ukiseljenog luka.

Good Food nam je pripremio Grandma's Goulash - varivo od domaće govedine i povrća, a Mime's Gourmet bar spravio je stari recept dida Mime - Pašta fažol s prstohvatom domaćih mirisnih začina.

Bread Club nudi juhe u zdjelicama od sordough kruha s okusom gljiva ili sa sirom i pivom.

Ispred Schmeck kupole, u velikom loncu vesele partijanere čeka ukusan gulaš, a kod kućice Lumperaj šepuri se ogroman kotao od 300 l, u kojem se od ranog  jutra krčka domaći vinski gulaš to go s grisinima, po receptu tate Grge.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6