Za doručak uživajte u slasnim mariniranim kobasicama, a za ručak pripremite juhu od brokule te party rižu s tunjevinom Mexicana i okusite svo bogatstvo okusa
Danas pripremite Marinirane kobasice i ukusnu Party rižu
Marinirane kobasice
20 min/jednostavno/za 4 osobe
Sastojci: 1 kg svježih kobasica (pečenica), 1 Vegeta marinada s češnjakom 90 ml
Priprema:
Kobasice prelijte Vegeta marinadom s češnjakom i ostavite da se mariniraju 30 minuta. Kobasice ocijedite od marinade i ispecite na dobro ugrijanoj roštilj ili običnoj tavi.
Poslužite toplo.
Savjet: Odaberite slabije začinjene i tanje svježe kobasice.
Party riža
25 min/jednostavno/za 4 osobe
Sastojci: 150 g riže dugog zrna, 4 žlice SMS Ekstra djevičanskog maslinovog ulja, 2 EVA Tuna salate Mexicana (2 x 115 g), 1 žlica nasjeckanog peršina, 2 žlice limunovog soka
Priprema:
Rižu skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite i ohladite. Stavite je u zdjelu, dodajte maslinovo ulje, peršin, sok limuna i promiješajte.
Lagano umiješajte Eva tuna salatu Mexicana i poslužite.
Savjet: Prema želji možete u salatu dodati čili papričicu da bude pikantnija.
Savjet nutricioniste, Katarine Pentek, dip.inž.preh.teh.Nutricionist
Ručak započnite juhom od brokule. Pripremite je prema uputi na vrećici, a onda je učinite posebnom i drugačijom tako što ćete joj dodati 50 g na kockice narezanog sira gaude i 1-2 žlice popečenih sezamovih sjemenki. Osim posebnog okusa, sjemenke imaju i zdravstvene benefite na organizam. I to u vidu vlakana te vitamina E, koji je na visokoj cijeni kao antioksidans za prevenciju i zaštitu od zloćudnih bolesti. No ni benefiti za ljepotu nisu nevažni. Zbog svojih oksidativnih svojstava, vitamin E pravi je neprijatelj starenju.
Nakon što ste uživali u finoj juhici prepustite se laganom obroku zanimljivog imena: Party riža. Ljubitelji malo pikantnijeg okusa oduševit će se kombinacijom riže i raznovrsnog povrća i začina karakterističnima za meksičku kuhinju, a dodate li i jednu čili papričicu, uživat ćete u svom omiljenom okusu. S obzirom na to da je ručak lagan, zdrav i osebujan u okusu, doručak neka bude konkretan, zasitan - pravi gurmanski doživljaj.