Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Danas napravite tradicionalnu sočnu baklavu i zasladite se

Danas napravite tradicionalnu sočnu baklavu i zasladite se

Ova ukusna poslastica jede se u jugoistočnoj Europi, Bliskom istoku i centralnoj Aziji. Sama riječ baklava dolazi od staroturske riječi ‘baklagu’ ili ‘baklagi’

Desert baklava obično se puni mljevenim orasima, bademima ili pistacijom, a za nju se rade i tanke kore koje se premazuju uljem ili maslacem.

Ova ukusna poslastica jede se u jugoistočnoj Europi, Bliskom istoku i centralnoj Aziji. Sama riječ baklava dolazi od staroturske riječi ‘baklagu’ ili ‘baklagi’. Neki smatraju da baklava dolazi od staroturskog deserta gulač (güllaç), koji se sastojao od kora potopljenih u zaslađeno mlijeko, a punile su se lješnjacima i narom.

Počastite se danas bez ikakve grižnje savjesti brzom hranom
Počastite se danas bez ikakve grižnje savjesti brzom hranom

Ako volite ovaj desert, danas je idealan dan da ga napravite ili navratite u obližnju slastičarnicu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0