Za ovaj recept će vam trebati glatko brašno, mlaka voda, svježi kvasac, šećer, sol, usitnjene sjemenke komorača, maslinovo ulje, krupna sol i humus namaz
Danas napravite finu focacciu - omiljenu talijansku pogaču
U ovoj focacci će moći uživati cijela četveročlana obitelj, a za pripremu će vam trebati oko 50 minuta.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
500 g glatkog brašna, 350 g mlake vode, 15 g svježega kvasca, žličica šećera, 10 g soli, žličica usitnjenih sjemenki komorača, 25 ml maslinova ulja + za premazivanje, krupna sol, humus namaz
Priprema:
Kvasac rastopite u vodi sa šećerom. Dodajte ostale sastojke i zamijesite tijesto. Mijesite deset minuta ručno ili pet minuta u samostojećemu mikseru. Lim obložite papirom za pečenje i premažite površinu papira maslinovim uljem. Istresite tijesto, poškropite maslinovim uljem te rasporedite ravnomjerno prstima.
Prekrijte prozirnom folijom i pustite na toplom da se udvostruči. Dignuto tijesto ravnomjerno izbodite prstima, poškropite maslinovim uljem i vodom te pospite krupnom soli. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 250 stupnjeva dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Vruću poškropite vodom i preokrenite na žicu za hlađenje, odstranite papir za pečenje. Ostavite da se potpuno ohladi i focacciu servirajte uz humus po želji.