Ukusna zimska juhu od dvije vrste šampinjona i heljde gotova je za svega 40-ak minuta, a poslužuje se u efektnoj posudi načinjenoj od izdubljenog slasnog peciva
Danas na meniju: Gusta juha od više vrsta gljiva s acetom
Sastojci za 4 osobe:
- 300 g smeđih i bijelih šampinjona te bukovače Fridrih
- 1 veliki luk
- 2 češnja češnjaka
- začini sol, papar, mažuran, lovorov list
- 100 g heljde
- 1,5 l vode
- 1 kiselo vrhnje
- malo oštrog brašna
- malo aceta balsamica KISKO
Priprema:
Svježe smeđe i bijele šampinjone Fridrih narežite na listiće, a klobuke bukovača na trakice. Na zagrijanoj mješavini maslinovog ulja i maslaca kratko popržite sitno nasjeckani luk i češnjak. Ubacite gljive, promiješajte te dodajte sol, mljeveni papar, usitnjeni sušeni mažuran i ponovno promiješajte.
Nakon otprilike 2-3 minute kada gljive omekšaju, dodajte heljdu koju ste prethodno oprali u hladnoj vodi i zalijte vrućom vodom. Ubacite lovorov list, promiješajte i sve zajedno kuhajte 20-ak minuta na laganoj vatri.
Dodajte mješavinu kiselog vrhnja i oštrog brašna, promiješajte i pustite da juha zakipi. Za kraj ulijte KISKO aceto balsamico, promiješajte i juhu servirajte u izdubljenom (okruglom) pecivu.
Dobar tek!
Za više informacija o novim Kisko aromatiziranim octevima posjetite Kiskovu web stranicu. Lajkajte video recepte na Fridrih facebook stranicama i osvojite prigodne poklone.
Da bi uživanje u ovom jelu bilo još slasnije, nakon kuhanja ne zaboravite počistiti kuhinju i oprati posuđe u čemu vam pomažu vrhunski Labudovi proizvodi. Za više informacija kliknite na Labudovu facebook stranicu i sudjelujte u novogodišnjoj nagradnoj igri u kojoj možete osvojiti generalno čišćenje stana i Labudov paket čistoće.
Recept je pripremljen u suradnji s Kuhari.com.